Luontoon.fi-sivustoa uudistetaan. Uudistustyötä tehdään pidemmän aikajakson aikana. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Luontoretken alkupiste

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista. Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa!

Uutisia

Takaisin

Leivonmäen kansallispuistossa maastopyöräilyreitin avajaiset

14.9.2018

Leivonmäen kansallispuistossa pystytetään parhaillaan uuden maastopyöräilyreitin viittoja ja maalataan reittimerkkejä. Uusi reitti päästään koeajamaan lauantaina 15.9.2018 järjestettävässä Poljetaan metsään -tapahtumassa, jossa ennakkoon ilmoittautuneet maastopyöräilijät polkevat reitin Jyväskylän Pyöräilyseuran ohjaamissa ryhmissä. Reitin viimeistelyt valmistuvat syksyn aikana ja samalla uusitaan koko kansallispuiston polkuviitoitus. Viittojen pystytystöiden ollessa käynnissä, kansallispuistossa on samanaikaisesti paikoin uusia ja vanhoja viittoja, mikä voi väliaikaisesti hämmentää kulkijoita.

Maastopyöräilijä Joutsniemessä. Kuva: Meri-Hilkka Mäkelä.Leivonmäen kansallispuiston uusi maastopyöräilyreitti on pituudeltaan 22 km ja soveltuu pyöräiltäväksi niin maasto- kuin paksupyörällä. Reitillä on paljon hyväpohjaista tietä ja polkua, mutta haastetta tuovat pitkospuut sekä juurakkoiset ja kivikkoiset polkuosuudet ja mäet. Reitti kulkee kansallispuiston pohjoisosassa, missä on upeita harjumaisemia. Kansallispuistossa liikkuu myös patikoijia ja maastopyöräilyetiketin mukaisesti pyöräilijä on nopeampana valmis väistämään.

Kansallispuistossa maastopyöräily on enemmän fiilistelyä ja nautiskelua kuin vauhdin huumaa, kertoo Metsähallituksen erikoissuunnittelija Maija Mikkola. Hän muistuttaa, että pyöräilijän on tärkeää huomioida omat taitonsa ja hankalat kohdat kannattaa taluttaa. Yhdessä kohdassa pyörää pitää jopa kantaa kalliokivikossa – luvassa on siis todellista maastopyöräilyä! Reitillä on mahdollista myös oikaista tietä pitkin useammassa kohdassa ja sen varrella on kaksi laavua tulentekopaikkoineen.

Keski-Suomeen on tulossa loppusyksyllä toinenkin uusi maastopyöräilyreitti Isojärven kansallispuistoon. Uudet maastopyöräilyreitit on suunniteltu osana #Keski-Suomen retkeilyreitit maailmankartalle –hanketta. Reittien rakentaminen ja viitoitukset toteutetaan Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Molempia hankkeita rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

15.9. Leivonmäellä mennään metsään pyörällä, juosten ja kävellen

Leivonmäen kansallispuistossa vietetään lauantaina 15.9.2018 luontoliikunnallista päivää uuden maastopyöräilyreitin avajaisten ja YLE:n Mennään metsään -polkujuoksutapahtuman merkeissä. Juoksijoita mahtuu vielä mukaan, muista ilmoittautua (www.aitomaaseutu.fi).

Lisätiedot:

Euroopan maaseuden kehittamisen maatalousrahaston tunnus