Luontoon.fi-sivustoa uudistetaan. Uudistustyötä tehdään pidemmän aikajakson aikana. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Luontoretken alkupiste

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista. Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa!

Uutisia

Takaisin

Muonion Putaanrannalla ja Enontekiön Yrjö Kokko -lintutornilla vietetään Euroopan kansallispuistopäivää

15.5.2018
 
Ammattiopisto Lappian erä- ja luonto-opasopiskelijat ovat kutsuneet  Muonion ja Enontekiön tiettyjä koululais-,  eskari- ja vanhusryhmiä Euroopan kansallispuistopäivän viettoon Muonion Putaanrannan lintutornille ja Enontekiön Yrjö Kokko -lintutornille torstaina 24.5.2018.  Myös muut yksittäiset retkeläiset ovat tervetulleita lintutorneille ihastelemaan kesän tuloa.
 
Euroopan kansallispuistopäivää vietetään aina toukokuun 24. päivä.
  
Metsähallituksen ja Ammattiopisto Lappian yhteistyö Euroopan kansallispuistopäivän vietossa on jatkunut jo useita vuosia. Opiskelijat saavat kokemusta tapahtumien järjestelyistä ja eri-ikäisistä asiakkaista ja lapset, nuoret ja vanhukset saavat ihanan päivän raikkassa kevätluonnossa lintuja bongaillen.
 
Parhaaseen lintujen muuttoon ajoittuvan tapahtuman ohjelmassa on tietysti lintujen bongausta. Päivän aikana mietitään myös ajankohtaisia ympäristöasioita kuten maailman muoviongelmaa. Retkeläisiä kehotetaankin poimimaan matkalla roska luonnosta ja sitä vastaan saakin sitten lintutornilla nuotiokahvia ja makkaraa.
 
 
Lisätiedot