Ajankohtaista Etelä-Sydänmaalla

Ennallistamispolttoja Etelä-Sydänmaalla 8.6.

(Päivitetty 7.6.)
Tiistaina 8.6. Metsähallitus ennallistamispolttaa 15 hehtaaria metsää Reisjärven kunnassa Etelä-Sydänmaan suojelualueella. Tuli sytytetään sään salliessa puolenpäivän aikaan. Poltosta muodostuu runsaasti savua, joka voi olla havaittavissa laajalla alueella polton aikana ja joitakin päiviä sen jälkeen. Poltosta tiedotetaan alueella maastokyltein.

Lisätietoja uutisesta Etelä-Sydänmaan suojeltujen metsien monimuotoisuutta lisätään ennallistamispoltoilla.

Raate- ja Kuivajärven vuokratuvilla on tehty kevään kunniaksi pientä pintaremonttia

(Päivitetty 29.5.2020)
Raate- ja Kuivajärven vuokratuvilla on sisustus pistetty uusiksi. Kalusteet kiiltävät kummassakin paikassa ja petivaatteet loistavat valkoisuuttaan. Tämän lisäksi Raatejärvelle on viety kaasuliesi, ruokailuvälineistöä ja verhot. Kuivajärvellä tupaa komistaa vuolukivitakka ja upouusi kaasuliesi uunilla varustettuna. Maalattiinpa siellä pisteenä iin päälle vielä lattiat sekä tuvasta että saunasta. Rattoisia mökkireissuja, olkaahan kuin kotonanne! 

Uutisia Etelä-Sydänmaalta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.