Salamajärven kulkuyhteydet ja kartat

27.3.2020
Salamajärvellä yrittäjien hoitamien vuokratupien (Sysilampi 1, 2 ja 3 sekä Pieni Sääksjärvi), Maahisen vuokrakodan sekä Koirasalmen huoneiden siivousta on tehostettu ja ne ovat varattavissa normaalisti. Lisätiedot: www.koirasalmi.com.
3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kulkuyhteydet

Kivijärven, Kinnulan ja Perhon kuntien taajamista on Koirasalmen luontotuvalle 20 - 25 km:n matka.

Autolla

 • Etelästä tultaessa: Valtatie 13:lta (Äänekoski - Kokkola) Perhon Möttösen kylältä on viitoitus kansallispuistoon. Matkaa kansallispuistoon, Koirasalmelle, on 20 km. Möttösestä käännytään koilliseen Kivijärvelle, tielle 6520. Tieltä 6520 (Perho - Kivijärvi) käännytään pohjoiseen Koirasalmentielle opasteiden mukaan.
 • Idästä tultaessa: Kivijärveltä ajetaan kohti Perhoa (tie nro 6520). Matkaa kansallispuistoon on 20 km. Tieltä 6520 käännytään oikealle Koirasalmentielle kansallispuiston opasteiden mukaan.

Katso pysäköintialueiden tarkemmat osoitteet alempaa kohdasta Retken lähtöpisteet.

Julkisilla kulkuneuvoilla

 • Linja-autolla (matkahuolto.fi) pääsee Jyväskylän suunnasta Kivijärvelle ja Perhoon sekä Perhon Möttöseen. Kokkolan suunnasta pääsee Perhoon ja Perhon Möttöseen. Möttösestä voi jatkaa TB-huoltoasemalta taksilla Koirasalmelle (22 km).
 • Perhosta ja Kinnulasta (tie nro 7520) pääsee arkisin kouluvuoden aikana linja-autolla (matkahuolto.fi) Salamajärven kylään, lähelle puiston länsipäätä. Linja-autopysäkki sijaitsee heti tien varressa, missä Peuran polku ylittää tien tultaessa etelästä, Pitkälahden telttailualueen suunnasta. Matkaa pysäkiltä puistoon on n. 2 km. Toinen pysäkkimahdollisuus on puiston Kinnulan puoleisella kulmalla, Saarenmaankosken pysäköintialueen läheisyydessä.
 • Hae joukkoliikenteen reitit ja aikataulut Salamajärvelle (matka.fi).

Retken lähtöpisteet

 • Pysäköintialueet: Koirasalmi (Koirasalmentie 1220, Kivijärvi. Huom! Kaikki navigaattorit eivät tunnista osoitetta), Huttukangas (Koirasalmentie, Kivijärvi), Heikinlampi (Koirasalmentie, Kivijärvi), Risuperä (Perhontie, Kivijärvi), Sysilampi (Sysilammentie 771, Perho), Erijärvi (Salamajärventie, Perho, Pitkälahden autiotuvan pohjoispuolella). Talvella käytettävissä ovat Koirasalmen, Huttukankaan ja Erijärvien pysäköintialueet.
 • Pysäköintialueille ei ole tarkempia osoitetietoja.
 • Helpointa on lähteä retkelle Koirasalmen luontotuvalta.
 • Reittien lähtöpisteet

Kartat

 

Muut kartat

 • Peuran polku / Salamajärvi vedenkestävä retkeilykartta, Calazo 2017. Toisella puolella Salamajärven kansallispuiston kartta 1:25 000 ja toisella puolella Peuran polku 1:50 000. Kartta on vedenkestävä ja repeytymätön. Karttaa voi ostaa Koirasalmen luontotuvalta (koirasalmi.com) hintaan 20 e tai kotiin postitettuna 25 e ja Calazolta (calazo.fi).
 • Maastokartta P423, 1:50 000. Karttaa voi ostaa Karttakeskuksesta ja Maanmittaustoimistoista.
 • Perus-/maastokarttalehdet, numerot 2332 10, 2332 11, 2334 01 ja 2334 02, 1: 20 000. Karttoja voi ostaa Karttakeskuksesta ja Maanmittaustoimistoista.
 • Retkeily GT Länsi-Suomi, 2015, 1:250 000. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Karttojen myyntipaikat

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Salamajärven kartan Retkikartta.fi:ssä.

Pysäköintialueet

Koirasalmi

 • Koirasalmentie 1220, Kivijärvi

Kaikki navigaattorit eivät tunnista osoitetta.

Muut pysäköintialueet

Self-guided Tour: "7 Finnish National Parks"


Pdf 1,7 Mt (julkaisut.metsa.fi, englanniksi)