Maahisen kota. Kuva: Maarit Kirvesmäki, Luonnollisesti M&M

Salamajärven kansallispuistossa kestävöidään polkuja talven aikana

(Päivitetty 9.2.2018)
Kansallispuiston pitkospuut ovat paikoin päässeet huonoon kuntoon eivätkä enää palvele kävijöitä. Matalaturpeisilla rämeillä olevia pitkospuita on nyt poistettu ja tilalle levitetään moottorikelkalla ja mönkijällä maa-ainesta. Maa-aineksesta tehdyn reitin elinkaaren pitäisi olla moninkertainen perinteiseen pitkospuuhun verrattuna. Mallia on otettu vanhoista savottakämppien välisistä pyöräteistä, joita kuljetaan vielä tänäkin päivänä kansallispuiston alueella. 

Tapahtumia kansallispuistossa vuonna 2018

(Päivitetty 30.1.2018)
Luvassa mm. lasten pilkkikisat 25.2., täydenkuun saunat 2.3., yleiset pilkkikisat 31.3., retriitti "naisen nahkojen luonti" 23.-25.3., kesäkauden avajaiset 19.5. ja vapapäivä 9.6.2018. Tarkemmat tiedot  tapahtumista löydät luontotuvan sivuilta (koirasalmi.com) sekä Koirasalmen facebook-sivuilta (fi-fi.facebook.com/koirasalmi).

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(Päivitetty 1.12.2017)
Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.