Talvipäivä Lehmonkärjessä la 16.2. klo 11-15

(Päivitetty 8.2.2019)
Kaikille avoimessa talvitapahtumassa on luvassa monenlaista mukavaa talvipuuhaa, kuten alppi-curlingia, lumikenkäilyä, pulkkamäki ja avanto. Kodassa nuotion äärellä on tarjolla lämmintä mehua. Mahdollisuus myös nauttia keittolounas ja haukata jälkiruoaksi laskiaispullat (aikuiset 10 €, lapset 6€).

Tervetuloa tutustumaan Lehmonkärkeen!

Päijänteen Postihiihto su 10.3. klo 10-14

(Päivitetty 8.2.2019) 
Koko perheen retkihiihto- ja ulkoilutapahtuma. Hiihtotapa perinteinen tai vapaa. Lähtö ja maali laivarannassa, jossa myös mehupiste. Huoltopisteillä tarjolla mehua ja myynnissä makkaraa.

Lisätietoa tapahtumasta lähempänä ajankohtaa.

Päijänteen kansallispuiston kävijätutkimus julkaistu

(Päivitetty 9.8.2018)
Tyypillinen Päijänteen kansallispuiston kävijä on 48-vuotias lahtelainen mies, joka saapuu puistoon perheensä kanssa neljäksi vuorokaudeksi ja yöpyy omassa veneessään. Hänelle ovat tärkeitä erityisesti maisemat, rentoutuminen ja luonnon kokeminen. Puistossa hän harrastaa kävelyä, luonnon tarkkailua, veneilyä, eväsretkeilyä ja uintia. Tämä ja monta muuta mielenkiintoista asiaa selviää Metsähallituksen juuri julkaisemasta Päijänteen kansallispuiston kävijätutkimuksesta.

Kuva: Timo Nieminen

Kalainsaaressa tapahtuu

(Päivitetty 11.6.2018)
Kalainsaaren rakennuksia, hirsimökki ja pihasauna, on kunnostettu ja Padasjoen kunta on ottanut ne yleishyödylliseen käyttöön. Kunta vuokraa niitä Padasjokelaisille perheille sekä yhdistyksille ja järjestöille. Lisötietoa kunnan matkailuinfosta.

Kalainsaaren sauna. Kuva: Pekka Repo