Talvireittien ajankohtaiset

(Päivitetty 12.12.2022)
Hossan latujen ja monitoimiurien pohjustustöitä on jo aloiteltu. Hossanjärven jäällä kulkeva aurinkolatu on valmis ja hiihdettävissä.

Luontokeskus talvitauolla

(Päivitetty 1.11.2022)
Hossan luontokeskus on suljettu 1.11.2022-28.2.2023. Ovet avataan jälleen 1.3.2022. Mikäli haluat järjestää luontokeskuksessa tilaisuuden talviaikana, ota yhteyttä puh. 040 751 7221.

 • Kalastuslupia ja uralupia saa puhelimelle ladattavalla Eräluvat-sovelluksella.
 • Kansallispuistossa olevia tupia (Hossanki ja Lounatkoski) voi vuokrata verkkokaupasta (verkkokauppa.eraluvat.fi).
 • Karhunkainalon sähköistettyjä mökkejä ja paritaloja sekä Iikoskea, Huosiusjärveä, Tolosenvirtaa ja Jatkonsalmea voi vuokrata verkkokaupasta (hossa-kylmaluoma.fi). 
 • Ongelmatilanteissa auttavat:
  • Jatkonsalmen, Tolosenvirran, Huosiusjärven, Iikosken sekä Karhunkainalon leirintäalueella sijaitsevien vuokramökkien ja -huoneistojen avaimet ja huolto: KL Experience Oy, puh. 050 384 4692 tai hossa@retkeilykeskus.fi
  • Hossangin ja Lounatkosken huolto: Mika Kurvinen, puh. 040 545 0476
  • Hossangin ja Lounatkosken avainkoodit: Sirke Seppänen, puh. 040 512 6030 tai sirke.seppanen@metsa.fi
  • Alueen retkeilyrakenteet: Tapani Seppänen, puh. 0400 192 612, tapani.seppanen@metsa.fi
  • Lisätietoa Hossan alueen palveluista hossa.fi

AVI:n päätöksellä Hossassa luontokeskuksen ympäristössä ei saa metsästää

(Päivitetty 17.1.2022)
Aluehallintoviranomainen julkaisi perjantaina päätöksen uusista metsästysrajoituksista suosituilla retkeilykohteilla Koillismaalla ja Kainuussa. Metsästys kielletään retkeilijöiden suosimilla paikoilla viiden vuoden määräajaksi 14.1.2022–13.1.2027. Päätös koskee mm. Hossan aluetta.

AVI toteaa, että alueet ovat suosittuja virkistys- ja matkailukohteita, joten metsästyksen rajoittaminen on tarpeen alueella liikkuvien ihmisten turvallisuuden vuoksi.

Tiedoksi Hossassa koirien kanssa retkeileville

(Päivitetty 25.7.2017)
Hossan tuoreessa kansallispuistossa liikkuu yhä runsaammin retkeilijöitä koiraystäviensä kanssa. Koirat ovat tervetulleita puistoon, kunhan ne pidetään hihnan päässä! Koirien kanssa retkeileviltä saamamme palautteen johdosta haluamme informoida seuraavaa:

Joissain uuden kansallispuiston uusissa rakenteissa on käytetty materiaalina terästä ja kiveä. Näitä ovat mm. Värikallion katselulava ja Julma-Ölkyn uuden Ölökyn ylitys -reitin kivi- ja teräsportaat. Nämä pintamateriaalit voivat olla joillekin koirille vaikeita ylittää. Otathan tämän huomioon, kun suunnittelet retkeä koiran kanssa Hossaan.

Uutisia Hossasta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)

Ulkoruokinnassa

Podcasteja polun varrelta
Syksyiseen Hossaan
sinut ottaa kuuntelumatkalle mukaan suojelubiologi Ilkka Immonen. Podcasteja polun varrelta -sarjan toimittaja on Metsähallituksen Luontopalvelujen aluetiedottaja Sini Salmirinne.