Luontoon.fi uutiset

Valoa kaamokseen - Saariselän lähireitti valaistiin pimeän ajan retkeilijöille

Urho Kekkosen kansallispuiston Aurorapolulle Saariselän matkailukeskuksen kupeessa syttyivät valot ohjaamaan retkeilijöitä. 

Pimeässä lumisessa metsässä on valaistu polku, jossa on retkeilijöitä.

Aurorapolku on hyvin suosittu ja helppokulkuisuutensa takia houkuttelee runsaasti kävelijöitä matkailukeskuksen lähiluontoon sekä polun varren Aurora-tapahtumatuvalle ja tulipaikalle. 

Kaikki meistä eivät nauti pimeästä metsästä. Metsähallituksen Luontopalveluissa on suunniteltu uusi valaistus madaltamaan kynnystä lähteä syksyllä ja talvella luontoon. Nyt polulle asennetut valot karkottavat mielen pimeämöröt kauemmaksi ja ohjaavat kävelijät turvallisesti pimeän ajan patikoinnille. Valot on suunnattu siten, etteivät ne haittaa taivaan valoilmiöiden seuraamista. 

Pimeää kaipaaville kansallispuistossa on runsaasti reittejä, joille suunnata. Lähellä on esimerkiksi Iisakkipään polku, jolle pääsee Aurorapolulta. Reilun kahden kilometrin pituinen Aurorapolku alkaa kansallispuiston Saariselän lähtöportilta. Rengasmainen polku kulkee tunturikurun laitaa Luttojoen itäpuolella. Polku sopii hyvin kuljettavaksi myös lasten kanssa. Polku on sorastettu, mutta ei korkeuserojen vuoksi sovellu pyörätuolilla kuljettavaksi. 

Aurorapolulle suuntautuu vuosittain noin 90 000 käyntiä. 

Lisätietoja