Luontoon.fi uutiset

Vaarallisia vaaramaisemia kuvitusnäyttelyssä Kolin luontokeskus Ukossa 20.2.-30.6.2021

Kolin luontokeskus Ukon lasten nurkkauksessa on kevätkauden esillä kuvittaja Emmi Jormalaisen Eksyksissä -kuvitusnäyttely. Jormalainen on helsinkiläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka saa inspiraationsa eläimistä ja luonnosta, kuten ympäröivistä Kolin maisemista. Jormalainen on työskennellyt helmikuun ajan Kolin Ryynäsen taiteilijaresidenssissä.

Tämän näyttelyn kuvat on koottu kirjasta "Eksyksissä - Being Lost" (omakustanne 2019). Eksyksissä on kokeellinen, sanaton kirja hevosesta, joka etsii ystävää. Kirjan tarina kulkee eteenpäin pelkästään kuvien avulla eikä tarinan ymmärtämiseen tarvita kieltä tai lukutaitoa. Alkuperäiset piirrokset on toteutettu lyijykynällä paperille. Tätä näyttelyä varten ne on suurennettu digitaalisiksi tulosteiksi.

Jormalainen on tunnettu lastenkirjakuvituksistaan kuten Puluboista. Eksyksissä-kuvilla hän on voittanut ensimmäisen palkinnon Mikkelin kuvitustriennaalissa.

Eksyksissä -kuvitusnäyttely avautuu lauantaina 20.2.2021 ja on nähtävillä Kolin luontokeskus Ukossa kesäkuun loppuun saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Luontokeskuksen kaupasta on saatavilla Eksyksissä-kirjan lisäksi myös Jormalaisen kuvittamat Suomen lasten iltasadut ja Pieni kuljeskelukirja.

Lisätietoja