Luontoon.fi uutiset

Uutta Isojärven kansallispuistossa - retkeilytapahtuma toukokuussa ja bussikuljetuksia kesällä

Isojärven kansallispuiston retkeilytapahtuma 20.5.2023 kello 11-17 kokoaa yhteen samanlaisista asioista kiinnostuneita ihmisiä sekä tarjoaa tietoa retkeilystä ja varusteista. Päivän tietoiskut ja luennot käsittelevät muun muassa kevytretkeilyä, maastopyöräilyä, kalliokiipeilyä, elinikäistä vaeltamista ja retkivideoiden tekemistä. Telttoja voi kokeilla pihapiirin telttanäyttelyssä.

Retkeilijä tutkii esitettä portailla istuen. Vanhan talon seinässä kyltit, joista toisessa lukee Metsähallitus ja toisessa Heretty.

“Retkeilytapahtumassa on paikalla retkeilyn rautaisia ammattilaisia. Tämä on loistava tilaisuus kysellä käyttökokemuksia eri varusteista. Heretyn kämppäkahvilan pihapiirissä on myös retkikamakirppis”, asiakasneuvoja Leena Hiltunen Metsähallituksesta kertoo.  

Retkibussi kuljettaa Tampereelta Isojärvelle kesällä 

Outdoor express -bussi liikennöi Tampereen rautatieaseman ja Heretyn metsäkämpän välillä lauantaisin ja sunnuntaisin 1.–2.7., 22.–23.7. ja 12.–13.8.2023. Lemmikkejä voi ottaa mukaan sunnuntain vuoroille. 

Aikataulut mahdollistavat päiväretken lisäksi yön yli -retket, jolloin metsään voi lähteä lauantaina ja palata sunnuntaina. Yöpyä voi esimerkiksi vuokratuvassa tai laavussa. Telttailu on sallittua taukopaikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä.

Vinkkejä kesäretkille

Heretystä lähtee useita eripituisia retkeilyreittejä. Jos aika, into ja kunto riittävät, reittejä voi yhdistellä parikymmentä kilometriä pitkäksi patikoinniksi. Reitit ovat paikoittain vaativia korkeuserojen ja kivisyyden takia. Reitti Heretystä Kannuslahden tulentekopaikalle soveltuu pyörätuolilla liikkuville, joskin avustaja voi olla tarpeen. 

Retkeilijöitä sillalla kesäpäivänä.

Retken suunnittelussa kannattaa käyttää apuna Isojärven kansallispuiston sivustoa www.luontoon.fi/isojarvi. Sivustolla on reittiselostuksia, Isojärven esite ja kartta sekä tietoa kansallispuiston luonnosta ja savottatöiden värittämästä historiasta. Sivustolla on tietoa myös Metsähallituksen yhteistyötahojen palveluista sekä kansallispuistoa koskevista ajankohtaisista asioista. 

Lisätietoja

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hoidossa on kolmasosa Suomen maa- ja vesialueita. Metsähallituksen tarkoitus on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien. 1 200 metsähallituslaista eri puolilla Suomea vastaavat alueiden kestävästä käytöstä, hoidosta ja suojelusta - erilaiset tarpeet ja odotukset yhteensovittaen.
Metsähallituksen Luontopalvelut tarjoaa kestävän tavan nauttia Suomen kauneimmasta luonnosta. Suojelemme arvokkainta luontoa ja vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.