Uutiset

Takaisin

Uusi valtakunnallinen kalastustapahtuma innosti lapset ja nuoret pilkille

8.3.2019

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyihin Pilkkivapapäivä-tapahtumiin osallistui lähes 270 nuorta kalastajaa perheineen. Hiihtolomaviikoille ajoittuneet tapahtumat järjestettiin Hämeenlinnassa, Mikkelissä, Sievissä ja Kuhmossa. Pilkkivapapäivän takana ovat Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK).

Tyylinäyte Kuhmon Pilkkivapapäivästä. Kuva: Juha Pääkkönen, Metsähallitus.

Pilkkivapapäivänä alaikäiset pääsivät ilmaiseksi pilkille neljälle Metsähallituksen lohikalakohteelle SVK:n kalakummien opastamina. Opastuksen lisäksi saatavilla oli lainavälineitä, joten osallistuminen oli mahdollista myös niille nuorille, joilla ei ennestään pilkkikokemusta tai -varusteita ollut. Pilkkimisen lomassa pääsi myös lämmittelemään evästarjoilun ääreen.

Hämeenlinnassa Evolla pilkillä kävi yhteensä 40 nuorta huoltojoukkoineen, Sievissä noin 60, Kuhmossa 70 ja Mikkelissä huimat 100.

”Osanottajien määrä oli positiivinen yllätys, vaikka sää ei kaikkina päivinä suosinutkaan. Mukavaa, että niin moni nuori oli mukana tapahtumassa!” Pilkkivapapäivän veturit Mika Laakkonen Metsähallituksesta ja Janne Rautanen SVK:sta toteavat. ”Tapahtumat menivät kaiken kaikkiaan hienosti. Teemme nyt porukalla yhteenvedon kaikista tapahtumista ja päätämme, saako Pilkkivapapäivä jatkoa ensi vuonna.”

Seuraavaksi vietetään kuitenkin perinteistä Vapapäivää, jonka konseptiin Pilkkivapapäivä perustuu. Metsähallitus ja SVK järjestävät Vapapäivän vuosittain koululaisten kesäloman alussa. Tapahtumapäivänä alaikäiset pääsevät maksutta kalaan yli 30:lle Metsähallituksen vapakalastuskohteelle eri puolilla maata. Vuonna 2019 Vapapäivä järjestetään lauantaina 8. kesäkuuta.

Lisätietoja