Luontoon.fi uutiset

Uusi reittikokonaisuus yhdistää tänä kesänä kolme Helsingin suosituinta matkailusaarta

Metsähallituksen, Suomenlinnan hoitokunnan ja Lonnan ja Vallisaaren yrittäjien tiiviin yhteistyön tavoitteena on viipymän kasvattaminen ja kansainvälisen asiakkaan houkutteleminen palvelutarjontaa ja saavutettavuutta kehittämällä. Uutta tänä kesänä on rengaslinja Kalasatamasta Vallisaaren, Suomenlinnan ja Lonnan kautta kulkien. 

Vesibussi kalliorantaisten saarten edustalla.
 

FRS Finlandin operoima reittiliikenne käynnistyy 1. toukokuuta. Vallisaaren päälinja sekä Suomenlinnan ja Lonnan vesibussilinjat lähtevät Kauppatorin Lyypekinlaiturilta, Kauppahallin vierestä. Rengaslinja, joka kulkee Kalasatamasta Vallisaaren, Suomenlinnan ja Lonnan kautta 22.5. alkaen, yhdistää vesiliikenteen metroverkostoon.

”Vallisaari, Suomenlinna ja Lonna luovat yhdessä ylivertaisen palvelukeskittymän saaristossa, ja rengaslinjan ansiosta se on nyt saavutettavissa yhdellä lipulla saman päivän aikana”, sanoo asiakaspalvelupäällikkö Petra Niskanen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Kokonaisuuteen kuuluu paljon kiinnostavaa koettavaa: Vallisaaren monimuotoinen luonto, taidesisällöt ja kahvilat, Suomenlinnan maailmanperintökohde monipuolisine palveluineen sekä Lonnan sauna- ja ravintolapalvelut tapahtumineen. 

”Päivälipulla pääsee matkustamaan vaivattomasti saarten välillä eri linjoilla. Tämä on uusi saarihyppelytuote kesälle 2023”, sanoo FRS Finlandin toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg.

Saariston tarjontaa elävöittävät myös monet tapahtumat, kuten Helsinki Biennaali, joka palaa tänä kesänä Vallisaareen. Helsinki Biennaali avataan Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta ja jatkuu 17. syyskuuta saakka.

Lisätietoja