Luontoon.fi uutiset

Urho Kekkosen kansallispuiston asiakasneuvoja Leena Leppälä osallistuu presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle

Pohjois-Lapissa työskentelevä Leppälä sai kutsun juhliin Metsähallituksen Luontopalvelujen asiakasneuvojana. Leppälä kohtaa ja neuvoo retkeilijöitä sekä Metsähallituksen Kiehisen asiakaspalvelupisteessä Saariselällä että maastossa Urho Kekkosen kansallispuistossa. 

Nainen seisoo pitkässä lyhythihaisessa iltapuvussa lumihangessa metsän keskellä. Toinen käsi on ojennettuna eteen ja kämmenellä on lintu.– Kutsu juhlimaan on kiitos meille kaikille kansallispuistojen asiakasneuvojille, jotka olemme saaneet ympäri Suomea auttaa retkeilijöitä nauttimaan luontoelämyksistä tänä vuonna, asiakasneuvoja Leena Leppälä Metsähallituksen Luontopalveluista sanoo.  

Suomalaiset ovat löytäneet viime vuosina retkeilemään luontoon, kansallispuistojen käyntimäärien trendi on ollut kasvava jo useamman vuoden. Viime vuonna Suomen kansallispuistoissa oli yli neljä miljoonaa käyntiä. Urho Kekkosen kansallispuisto Pohjois-Lapissa on käyntimääriltään Suomen toiseksi suosituin kansallispuisto.  

Leppälä on pukeutunut Itsenäisyyspäivän vastaanotolle siniseen pukuun, joka on tehty vanhoista verhoista. Kierrätyskankaasta tehty puku on rovaniemeläisen Sallamari Lääkön käsialaa. Leppälän juhlissa pitämä koru on puolestaan Inarin hopean käsityötä, kultaseppänä on ollut Matti Qvick.  

Lisätietoja