Uutiset

Uhriharjun portaat valmistuivat Pyhä-Luoston kansallispuistossa

Toinenkin todella iso porrasurakka saatiin valmiiksi Pyhä-Luoston kansallispuistossa. Isokurun päässä olevat Uhriharjun portaat ovat valmiit eli nyt Isokurun läpi pääsee kulkemaan. Kesän alussa valmistuivat Ukko-Luoston portaat Luoston päähän kansallispuistoa.


447 askelmaa. Pituus noin 170 metriä. Suoraa nousua 82 metriä. Neljä levähdystasoa, joissa penkit. Rakenteet terästä. Kaiteet lämpöpuuta. Askelmien laidassa koirakaista laudoista. Siinäpä perustiedot uusista Isokurun päästä Uhriharjun laelle nousevista portaista Pyhä-Luoston kansallispuistossa.

Isokurusta palasi tänään työmiehiä kovin leveä hymy kasvoillaan. Porrastyömaa oli yksi haastavimmista retkeilyrakennetyömaistamme jyrkän ja kivisen rinteen takia. Työ alkoi maastossa jo talvella tarvikkeiden kuljetuksella. Työmaan haastavudesta huolimatta portaat saatiin tehtyä ripeästi ja aikataulun mukaisesti kolmessa kuukaudessa.

Isokuru on siis nyt taas kuljettavissa läpi, samoin kuin Karhunjuomalammen reitti, Noitatunturin reitti ja Pyhä-Luoston retkeilyreitti.

Portaat rakennettiin eduskunnan Metsähallituksen Luontopalveluille muun muassa retkeilyrakentamiseen myöntämillä tulevaisuusinvestointivaroilla.

Metsähallituksen Luontopalvelut toivottaa hyviä syysretkiä niin uusilla Uhriharjun portailla kuin muuallakin Pyhä-Luoston kansallispuistossa!

Lisätietoa

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.