Uutiset

Työelämässä oppimassa Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa

Hei lukija, kun luet uutisia, et välttämättä tiedä kuka tekstin takana on. Jos olet Sámi meahcit ja luondu -facebook sivun seuraaja, niin olet mahdollisesti viimeisen reilun kuukauden aikana lukenut sieltä tietoa saamelaisten kuukausien merkityksestä tai olet lähettänyt kuvia Lemmenjoen kansallispuistosta kansallispuiston facebook -profiiliin. Olet saattanut nähdä julkaisuja, joissa kerrotaan lundui-fi -sivustosta, ja niiden avulla löytänyt tiesi tälle sivustolle, mikäli et jo ennestään ollut lundui.fi sivujen käyttäjä. 

Satu Aikio. Kuva: Ilmari Aikio.

Satu Aikio. Kuva: Ilmari Aikio.Nyt saat tietää henkilöstä julkaisujen taustalla. Olen Saamelaisalueen koulutuskeskuksen matkailualan perustutkinnon opiskelija, ja olen suorittanut viimeisimmän reilun kuukauden ajan matkailupalvelujen markkinointiviestintä -jaksoa Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa. Päätehtäväni on ollut tuoda esille ja markkinoida Metsähallituksen lundui.fi sivustoa, joka tarjoaa tietoa mm. retkeilykohteista kolmella eri saamen kielellä. Toivottavasti olen siinä onnistunut, ja mikäli et ole näihin sivuihin vielä tutustunut, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan.

Näinä aikoina moni tekee töitä etänä, ja myös minä olen suorittanut työelämässä oppimista pelkästään etätyöskentelynä. Olen sosiaalinen luonne, joten on ollut haastavaa tehdä töitä vain kotoa käsin, kun ei ole voinut jutella kasvokkain työkavereiden kanssa. Onneksi skype-yhteys on toiminut, ja on ollut mukava jutella nettiyhteyden avulla niin ohjaajani Kirsin kuin työharjoittelupaikkani markkinointitiimin kanssa. Kaikesta huolimatta työelämässä oppimisjakso on ollut todella mielenkiintoinen ja antoisa. Olen oppinut paljon uusia asioita, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Jatkan tästä eteenpäin kohti uusia tuulia, syli täynnä uusia oppeja.

Toivotan sinulle ihanaa kesän odotusta sekä voimia jaksaa tämän vaikean ajan yli.

Nauti ulkoilusta, mutta muista tämän hetkiset suositukset:

Lämpimin terveisin

Satu Aikio

Matkailualan opiskelija
Saamelaisalueen koulutuskeskus