Uutiset

Tapani Ahtosen ”Vaalean linnun aika” -taidenäyttely avautuu Kolin luontokeskus Ukossa 30.3.2021

Tapani Ahtosen öljyvärimaalaukset tuovat Kolin luontokeskus Ukon alakerran vaihtuvan näyttelyn tiloihin universaaleja ja harmonisia luontoaiheita hehkuvissa väreissään. Ahtosen näyttely on avoinna 30.3.-22.5.2021. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Taulu, jossa on kaksi joutsenta.

Näyttelyn teosten aiheet liittyvät luontokokemuksiin ja niissä usein toistuva hahmo on muun muassa joutsen, joka esiintyy eri kulttuurien ja kansojen taruissa hyvin monenlaisissa merkityksissä. ”Talven jälkeen tapaaminen laulujoutsenen kanssa on minulle aina yhtä sykähdyttävä kokemus. On ollut jo kymmeniä vuosia. Syytä en tiedä, eikä tunnetta oikein voi sanoin selittää. Enkä tiedä, onko siihen edes tarvetta", pohtii taiteilija Tapani Ahtonen.

Teosten pelkistetty kuvakieli viittaa muun muassa Kalevalaiseen tarustoon ja niistä löytyy yhtymäkohtia myös primitiiviseen taiteeseen. Maalausten yksinkertaiset elementit eivät kaipaa suuria selityksiä, vaan ne ovat tuttuja maailman joka kolkassa ikään, sukupuoleen ja rotuun katsomatta. ”Maalauksissani pyrin tasapainoiseen, rauhalliseen kokonaisuuteen, jonka pariin on helppo palata”, Ahtonen luonnehtii.

Avajaisia ei järjestetä koronatilanteen takia, mutta taiteilija on tavattavissa Kolin luontokeskus Ukossa näyttelyn pystytyspäivänä 29.3.2021.

Lisätietoja