Uutiset

Talviloman retkeily koronaturvallisesti pääkaupunkiseudun kansallispuistoissa

Tänä vuonna Etelä-Suomeenkin asti yltänyt luminen sää innostaa retkeilyyn talvilomalla. Talvilomankin ulkoilussa täytyy kuitenkin edelleen muistaa turvavälit ja huolehtia käsihygieniasta.

Lumen peittämä kelo talvisessa metsässä.Monet retkeilyreitit soveltuvat kuljettavaksi talvella vaikkapa lumikengillä ja vähäisen lumen aikaan hyvillä talvikengilläkin. Kansallispuistojen reiteillä ei ole talvihuoltoa, mutta monet reitit ovat tamppautuneet auki. Talviseen retkietikettiin kuuluu myös esimerkiksi hiihtolatujen pyhittäminen hiihtämiselle. Sipoonkorvessa kulkee Vantaan kaupungin ylläpitämät hiihtoladut, jotka on varattu vain hiihtämiseen. Nuuksiossa kulkee Solvalla-Pirttimäki-Oittaa-latu sekä Solvallan 3,3 km latu.

Suomen luontokeskus Haltian lähimaastoissa on mahdollisuus moniin aktiviteetteihin kuten lumikenkäilyyn ja ulkona pidetään myös kotakahvilaa. Haltian retkeilyneuvonta ja luontomyymälä palvelevat joka päivä, Ravintola Haltia on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin. Teiden aurausta pyritään lisäämään tarvittaessa, jotta kulku kansallispuistoon sujuisi helposti.

Poluille ja metsään mahtuvat kaikki halukkaat, mutta parin metrin turvaväli pitää muistaa myös nuotion ympärillä. Evääksi kannattaa ottaa sellaista mitä ei tarvitse paistaa tulipaikoilla, jolloin välttää taukopaikkojen mahdolliset ruuhkat. Kahvia, kaakaota, keittoa tai lämpimiä nakkeja voi ottaa termospullossa mukaan, voileivät reppuun ja kotona paistetut makkarat lämpöpussiin.

Lisätietoja