Luontoon.fi uutiset

Suomen luontokeskus Haltian uusi näyttely vie synkkään metsään

Suomen luontokeskus Haltian galleriassa on esillä 7.9.-24.10.2021 Saara Alhopuron ja Rebekka Clarken näyttely ”Yhtäkkiä metsä oli synkkä”.  Suomalaisen ympäristötaiteilijan ja englantilaisen kasvitaiteilijan yhteisnäyttely johdattavat satuun, jossa luonnon elementit kertovat suomalaisesta mytologiasta inspiroituneita tarinoita.

Mustalla pohjalla sienistä ja muista luonnonmateriaaleista tehty värikäs installaatio.Ympäristötaiteilija ja valokuvaaja Saara Alhopuron studiona toimii metsä. Hän luo sienistä, pääkalloista ja muista luonnosta löytyneistä materiaaleista värikkäitä installaatioita, jotka hän jättää metsään ohikulkijoiden löydettäväksi, tarkoituksenaan herättää katsojien mielikuvitus ja ihmettelyn taito. Teokset jäävät osaksi luonnon kiertokulkua, mutta valokuvataiteen avulla Alhopuro antaa niille uuden elämän. Juuri nämä valokuvat ovat esillä nyt Haltian Galleriassa.

Helsinkiläinen kasvitaiteilija Rebekka Clarke on kiinnostunut yhteyden kaipuusta. Haltiassa hänen installaationsa tutkii inhimillisen olemassaolon ja jalkojemme alla kulkevien sienirihmastojen syvää yhteenkietoutumista. Metsänpohjasta kasvavat muodot muistuttavat meitä sekä muinaisista että moderneista reiteistä, jotka yhdistävät meidät ihmisyyttä suurempiin elämänmuotoihin ja henkimaailmaan.

Näyttely on esillä Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa 24.10.2021 saakka ti-su klo 10-18/17. Sisäänpääsy näyttelylipun hinnalla 13/8 €, maksutta Museokortilla ja alle 7-vuotiaat. Samalla lipulla voi vierailla myös esimerkiksi Haltian Lataa aivosi luonnossa -näyttelyssä.

Lisätietoa