Uutiset

Takaisin

Seitsemisen luontokeskuksessa aloittaa luontomatkailualan monitoimiyritys Seitseminen Osuuskunta

31.1.2019

Metsähallitus on allekirjoittanut vuokrasopimuksen monipuolisen luontomatkailualan yrityksen kanssa Seitsemisen luontokeskuksesta. Toiminta käynnistyy 15.2. Yritys tuottaa palveluja laajasti koko Seitsemisen kansallispuiston alueella ja tukikohtana toimii Seitsemisen luontokeskus, josta löytyvät uudistetut ravintola-, majoitus- ja kokouspalvelut. Luontokeskus palvelee ympäri vuoden niin yksittäistä omatoimiretkeilijää huolto- ja virkistäytymistarkoituksiin kuin myös suuria yritysasiakasryhmiä räätälöityine ohjelmakokonaisuuksineen. Aukioloaikojen pääpaino on sesongeissa ja viikonlopuissa. Muina aikoina palvellaan tilauksesta. Lisäksi tapahtumatoiminta tulee olemaan vilkasta. 

Seitseminen Osuuskunta ryhmäkuvassa. Kuva: Metsähallitus.

Luontonäyttely tulee säilymään tiloissa ja kävijöille on jatkossakin tarjolla hyödyllistä tietoa ja materiaalia kansallispuistosta alueella retkeilyn tueksi. Perusretkeilytarvikkeitakin on saatavilla luontokeskuksen myymälästä. Uuden palvelukonseptin ytimessä ovat luontoarvot, eettisyys ja kestävän kehityksen tukeminen sekä ennen kaikkea mukava ja rento meininki!

Palveluvalikoimaan tulee sisältymään laajasti erilaisia kauden mukaisia luontoaktiviteetteja kalastuksesta köysitoimintaan sekä hyvinvointipalveluja esimerkiksi luontoyhteyteen ja kehotietoisuuteen liittyen. Vuokravälineitä tarjotaan kampanjoina sesonkien mukaan ja myymälässä on tarkoitus pitää valikoima perusretkeilytarvikkeita omatoimiretkeilijän huoltoa tukemaan. Retkeilijän huoltotarpeisiin tarjotaan myös tiloja esimerkiksi peseytymiseen ja ruokailuvälineiden tiskaukseen. 

Majoituspalvelukonseptia on uudistettu. Tarjolla on laadukkaita majoitushuoneita 2- 4 hengelle sekä yksittäisiä vuodepaikkoja yhteismajoitushuoneista. Täysin uudistunut kahvila-ravintola tarjoaa laadukkaita, itse tehtyjä, tuoreita kahvilatuotteita sekä sesonkiaikoina lounasta. Yrityksille sekä yhteisöille voidaan tarjota kokonaisia kokouspaketteja ja juhlatilaisuuksiin hienot tilat vaikkapa häihin.

Alueen elävyyttä tuetaan tarjoamalla luonto- ja retkeilyhenkisille tapahtumille toimintaympäristöä kansallispuistosta ja luontokeskukselta.

Yrityksen vahvuus on monialainen osaaminen. Yrittäjiltä löytyy monien vuosien kokemusta mm. retkeilyopastuksen, opetuksen, rakentamisen, hyvinvointipalvelujen ja yrityskonsultoinnin aloilta. Kaikkia yhdistää työn tai harrastuksen kautta erityinen suhde luontoon ja kiinnostus sen virkistyskäytön kehittämiseen. Tavoitteemme on suunnittelutyön alusta lähtien ollut nöyristelemättä tarjota Suomen paras kansallispuistokokemus laadukkaalla ja monipuolisella palveluvalikoimalla, kertoo yrityksessä palvelukonseptin koordinoinnista vastaava Panu Laurila.

Seitseminen Osuuskunnan tavoitteena on verkostoitua ja toimia yhteistyössä alueen muiden yrittäjien kanssa sekä edistää myös Seitseminen-Helvetinjärvi -retkeilykokonaisuutta. Yritys onkin jo aktiivisesti mukana Metsähallituksen hallinnnoimassa yritysryhmähankkeessa, jonka tavoitteena on luontomatkailun ja markkinoinin kehittäminen. 

Kansallispuistojen upea luonto ja palvelut ovat suuria vetovoimatekijöitä niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin luontomatkailijoille. Seitsemisen kansallispuistossa vierailee vuosittain yli 40 000 retkeilijää. Luontokeskuksen käyntimäärä oli noin 25 000 vuonna 2018. Puiston kattava reitti- ja latuverkosto tarjoaa hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja retkeilyyn. Luontokeskus sijaitsee kansallispuiston sisääntuloreitin varrella ja toimii luontopolkujen ja retkeilyreittien lähtöpisteenä. Tunnettu Koveron perinnetilakin sijaitsee vain 7 kilometrin päässä.

Lähellä sijaitsevan Helvetinjärven kansallispuiston kanssa alue muodostaa luontomatkailullisen kokonaisuuden. Helvetinjärvellä vieraili 26 000 retkeilijää ja matkailijaa vuonna 2017.

Lisätietoja