Uutiset

Takaisin

Seitsemisen luontokeskukseen palvelut paranevat - Uusi ravintola on avannut ovensa

17.6.2019

Seitsemisen kansallispuistossa sijaitseva luontokeskus parantaa palvelujaan uuden ravintolayrittäjän voimin. Sami Jokinen Makujen Laguunista vastaa luontokeskuksen lounas- ja muista ravintolapalveluista. Ravintola on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 10 - 18 ja muina aikoina tilauksesta.

Seitsemisen luontokeskus. Kuva: Tiina Hakkarainen / Metsähallitus

Luontokeskuksessa tarjoillaan kesäkaudella lounasta keskiviikosta sunnuntaihin kello 11 - 15. Lounasajan ulkopuolella tarjolla on esimerkiksi kahvia, teetä, leivonnaisia, pikkusuolaista ja jäätelöä. Seitsemisen lounaslista on kotiruokapainotteinen, mutta luvassa on myös kansainvälisiä tuulahduksia eri teemojen merkeissä. Sami Jokisen pitopalveluyritys palvelee tilauksesta laaja-alaisesti niin yksityisiä kuin ryhmäasiakkaitakin. Sami Jokinen on toiminut 25 vuotta ravintola-alalla Tampereen ympäristössä.

Seitseminen Osuuskunta on käynnistänyt yhteistyön pitkän linjan ravintoloitsijan kanssa ja tavoitteena on turvata luontokeskuksen ravintolapalvelut entistä laadukkaammin. Asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas Metsähallituksesta iloitsee yhteistyöstä: ”lounastarjoilu ja muutenkin ruokapalvelut ovat tervetullut lisä luontokeskuksen tarjontaan. Luontokeskus sijaitsee melko kaukana taajamista, joten nälän yllättäessä on hienoa, että ravintolasta saa kahvilapalveluiden lisäksi myös lounasta. Lisäksi luontokeskus on perinteisesti ollut myös ryhmä- ja kokousvieraiden suosiossa, joten myös heille ravintolapalvelut ovat tärkeä lisä palveluihin. ”

Seitsemisen luontokeskuksen majoitustilat on myös saatu remontoitua ja ovat vuokrauskäytössä. Tarjolla on laadukasta majoitusta 2-4 hengen huoneissa sekä retkeilymajatyyppistä petipaikkavuokrausta. Kaikkien majoittujien käytössä on keittiö ja sauna. Saunaa vuokrataan myös esimerkiksi karavaanareille.

Helmikuussa 2019 aloittanut luontokeskuksen uusi toimija, Seitseminen Osuuskunta, hioo muutoinkin vielä toimintamallejaan, miehitystään sekä tarjontaansa parhaiten kysyntää vastaavaksi. Seitsemisen luontokeskus on avoinna kesäkaudella keskiviikosta sunnuntaihin kello 10-18.

Koveron perinnetila kutsuu kesävieraita

Seitsemisen kesästä on tulossa vilkas. Ensimmäiset lampaat ovat jo saapuneet Koveron perinnetilalle. Ensimmäisten tulokkaiden joukossa on 9 pientä karitsaa. Koverossa järjestetään myös talkoita ja tapahtumia, joihin toivotaan runsasta osallistujamäärää. Kauden aloittaa Lasten perinnepäivä 29.6., jossa on luvassa työnäytöksiä ja kädentaitoja, joita pääsee jokainen itsekin kokeilemaan. Sunnuntaina 30.6. Koverossa järjestetään kesäjumalanpalvelus Ikaalisten seurakunnan toimesta. Lauantaina 13.7. pääsee Suomi-filmin tunnelmiin heinätalkoissa. Ei muuta kuin ruutupaita päälle, heinänkorsi hampaisiin ja mukaan talkoilemaan. Elokuussa juhlitaan Suomen luonnonpäivää 31.8. ruisleivän leivonnan merkeissä.

Kansallispuiston palveluja parannetaan

Kesän aikana Koveron perinnetilalla ja sen lähiniityillä kunnostetaan pärekattoja ja parkkipaikalle rakennetaan uusi umpisäiliöinen käymälä. Lisäksi puiston alueelle asennetaan uusia kävijälaskureita ja kunnostetaan rakenteita ja siltoja. Lisäksi Seitsemisen ja Helvetinjärven kävijätutkimus on käynnistynyt. Kunnostustoimia toteutetaan valtion lisäbudjettirahalla sekä Metsähallituksen omalla rahoituksella.

Lisätietoja