Luontoon.fi uutiset

Seita Elämyspalvelut Oy aloittaa Seitsemisen Luontokeskuksen uutena toimijana

Metsähallitus on allekirjoittanut Seitsemisen Luontokeskuksen vuokrasopimuksen Seita Elämyspalvelut Oy:n kanssa syyskuun alussa ja yritys aloittaa toimintansa tiloissa 1.12.2022. Seita Elämyspalvelujen toiminta-ajatus on tuottaa monipuolisia luontoelämyksiä asiakaslähtöisesti ja ekologisesti. Kahvilapalvelut, maastoruokailut sekä kurssit rakentuvat luomu- ja lähiraaka-aineista ja pitkälti myös itse tehden. Monipuoliset tilausravintola-, majoitus- ja karavaanaripalvelut, ohjelmapalvelut sekä laaja valikoima vuokravälineitä kuljetuspalveluineen ovat tarjolla ympärivuotisesti.

Kaksi retkeilijää rakennuksen ja kylttien välimaastossa. Rakennuksen seinässä lukee Seitseminen kansallispuisto nationalpark.

Luontokeskuksen palvelut laajentuvat

Luontokeskuksen monikäyttöisyyttä lisätään järjestämällä tapahtumia ja teemapäiviä, kokous- ja virkistyspäiviä yrityksille sekä tarjoamalla tiloja juhlatilaisuuksiin ja koulutuksiin. Lähiaikoina aukeaa myös yrityksen verkkokauppa, josta voi varata opastus- ja ohjelmapalvelut, majoitustilat sekä vuokravälineet monipuoliseen liikkumiseen. Myös sähköautojen latauspalvelut sekä autojen ja tavaroiden kuljetuspalvelut hoituvat Seita Elämyspalvelujen kautta.

Yrityksen taustalta löytyy pirkanmaalainen luontomatkailun konkarikaksikko Petri Ristiniemi ja Anniina Lehto, jotka tunnetaan myös Haukkamaa Adventureksen kasvoina opastuksissa, maastoruokailuissa ja muissa ohjelmapalveluissa. Heillä on laaja yhteistyöverkosto muiden yrittäjien, kuntien ja kehittämishankkeiden kanssa sekä valtava ideapankki Seitsemisen ja Helvetinjärven luontomatkailun kehittämiseen.

Vanhan aidan luona kaksi henkilöä, joiden t-paidoissa teksti Muista aina! Retkietiketti.

He olivat jo aiemmin suunnitelleet pysyvämpää asemapaikkaa monipuoliselle tarjonnalleen ja kiinnostuivat Metsähallituksen toimijahakuilmoituksesta reilu vuosi sitten. Alusta asti oli selvää, että toimintaa varten perustetaan uusi yritys, jotta pystytään profiloitumaan selkeästi Seitsemisen kansallispuiston ytimeen ja kestävään toimintatapaan kaikessa toiminnassa.

Metsähallituksen toiveena retkeilykeskusmainen toiminta

Metsähallituksen toiveena on, että Seitsemisen luontokeskuksen toiminnot kehittyvät enenevässä määrin retkeilykeskusmaiseen suuntaan, jossa retkeilevät asiakkaat ja heidän tarpeensa ovat keskiössä. Energiaystävällinen luontokeskusrakennus, kotimaan matkailun lisääntyminen ja luontokohteiden vetovoimaisuus luovat oivat puitteet monipuolisen luontomatkailun kehittymiselle tunnetun kansallispuiston sisällä. ”Uskomme, että monipuolisille luonto- ja retkeilypalveluille riittää kysyntää niin kotimaan matkailijoiden kuin kansainvälistenkin asiakkaiden taholta”, arvelee asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas Metsähallituksesta. ”Lisäksi hyvä verkkokauppa, markkinointi ja verkostoituminen edesauttavat kasvua”.

Luontokeskuksen nykyinen yrittäjä Pitopalvelu Sami Jokinen/ Makujen laguuni jatkaa toimintaansa pitopalvelu- ja catering yrittäjänä Pirkanmaalla ja laajemminkin. 

Lisätietoja

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hoidossa on kolmasosa Suomen maa- ja vesialueita. Metsähallituksen tarkoitus on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien. 1200 metsähallituslaista eri puolilla Suomea vastaavat alueiden kestävästä käytöstä, hoidosta ja suojelusta - erilaiset tarpeet ja odotukset yhteensovittaen. 
Metsähallituksen Luontopalvelut tarjoaa kestävän tavan nauttia Suomen kauneimmasta luonnosta. Suojelemme arvokkainta luontoa ja vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.