Uutiset

Takaisin

Salamajärven kansallispuiston uuden esteettömän reitin avajaiset 17.6.2019

10.6.2019

Koirasalmen luontotuvalla Salamajärven kansallispuistossa vietetään maanantaina 17.6. klo 11-16 esteetöntä ulkoilupäivää teemalla luonto kuuluu kaikille. Tapahtumassa avataan Koirasalmen uusi esteetön reitti, jota pitkin pääsee suolle ja järven rantaan myös pyörätuolilla avustajan kanssa.  

Koirasalmen esteetön reitti. Kuva: Tapani Pohjonen.Koirasalmen esteetön reitti on noin 300 metriä pitkä ja alkaa Koirasalmen luontotuvalta. Reitti on osittain sorapintainen ja osittain leveää pitkospuuta. Luontotuvan yrittäjä Maarit Kirvesmäki esittelee Koirasalmen esteettömiä palveluja ja asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas kertoo laajemmin Metsähallituksen esteettömistä palveluista.

Avajaistapahtumassa voi tutustua myös Keski-Pohjanmaan omaishoitajat ry:n ”Hetkiä arjen yläpuolella" -valokuvanäyttelyyn tekijöidensä esittelemänä. Näyttely on syntynyt Salamajärvellä voimauttava valokuva -työpajoissa ja se on esillä Koirasalmen luontotuvalla 20.10.2019 asti.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja ohjelmassa on myös haitarimusiikkia, ketjunheittokisa sekä mato-ongintaa. Kalevalainen jäsenkorjaaja ja luonto-ohjaajaopiskelija Noora Lappi vetää päivän aikana kehonhuoltotuokioita. Myynnissä on isännän maukasta savulohikeittoa, makkaraa ja virvokkeita.

Keski-Suomen kansallispuistojen palveluita parannetaan

Koirasalmen esteetön reitti on rakennettu Euroopan maaseuturahaston ja Metsähallituksen rahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Hankkeessa on rakennettu Salamajärvelle myös uusi luontotorni Heikinjärvennevalle. Tulossa on vielä uusia pitkospuita ja kangasmaiden pitkospuuosuuksien korvaamista sorastuksella. Hirvaan kierroksen varrelle rakennetaan Sääksjärvelle vuokratupa. Hirvaan kierros on 58 kilometriä pitkä vaellusreitti. Uusi tupa mahdollistaa reitin vaeltamisen tuvalta tuvalle -periaatteella.

Leivonmäen kansallispuiston maastopyöräilyreitti ja uudet maasto-opasteviitat ovat jo käytettävissä. Isojärven kansallispuiston maastopyöräilyreitti, uudet reittimerkinnät ja Kannuslahden esteetön keittokatos ovat parhaillaan työn alla. Pyhä-Häkkiin on jo valmistunut maastoportaita ja siltoja, vielä jatketaan pitkospuu- ja sorastustöitä.
 
Lisätietoja