Luontoon.fi uutiset

Salamajärven kansallispuistossa vietetään Vasan kierros -luontopolun avajaisia 26.9.2020

Metsähallitus on kunnostanut Salamajärven kansallispuistossa sijaitsevan Vasan kierroksen Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa 2019 -kampanjan tuella. Vasan kierros on kaksi kilometriä pitkä ja se soveltuu erityisen hyvin lapsiperheille. Reitin varrella olevat taulut tutustuttavat metsäpeuran elämään. Luontopolun avajaisia vietetään Koirasalmen luontotuvalla lauantaina 26.9.2020 kello 11-14.

Suon poikki kulkevat ihan uudet pitkospuut.

 

Vasan kierros on kunnostettu kuluneen kevään ja kesän aikana. Noin kahden kilometrin pituinen reitti kiertää idyllisen Pienen Koirajärven. Pitkospuita on uusittu noin kilometrin matkalta ja muutamia osuuksia on myös kestävöity. Reitin varrella on kuusi luontopolkutaulua, jotka kertovat metsäpeuran elämästä. Luontopolun kokonaisvaltainen kunnostus mahdollistui Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa -hyväntekeväisyyshankeen tuella.

”Vasan kierros on ollut erityisesti lapsiperheiden suosiossa ja sen varrelle on jo pitkään toivottu luontopolkutauluja. Salaperäinen ja kiehtova metsäpeuran vasa on polulla itseoikeutetusti pääroolissa. Siihen tutustutaan tekstin, kuvien, pienten tehtävien ja omalla kännykällä katsottavien videoklippien avulla. Osa reitistä on kuljettavissa myös lastenrattaiden kanssa tai avustettuna pyörätuolilla. Pääosa reitistä on kuitenkin kapeaa pitkosta ja metsäpolkua”, kuvailee Metsähallituksen erikoissuunnittelija Maija Mikkola.

Vasankierroksen opastaulu, jossa on kartta sekä tekstiä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Vasan kierroksen avajaisiin voi saapua omaan tahtiin ja myös luontopolku kierretään turvavälien takia omissa seurueissa. Joko ennen retkeä tai retken jälkeen voi nauttia kahvista, mehusta ja pullasta. Tarjoilu on Koirasalmen luontotuvan pihassa kello 11 - 14 ja siinä on varauduttu kolmeensataan kävijään. Myös luontotuvan kioski on avoinna ja pihagrillistä voi ostaa makkaraa.

”Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa 2019 -kampanjan tuki suunnattiin viime vuonna asiakasomistajien äänestystuloksen perusteella retkeilyreittien ja ulkoilumahdollisuuksien parantamiseen. Yksi kunnostuskohteista oli Kivijärvellä sijaitseva Vasan kierros, josta on varmasti pitkään iloa monille luonnosta ja ulkoilusta nauttiville”, toivoo Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Lisätietoja