Luontoon.fi uutiset

Retkipaikka on aloittanut toimintansa Kolin luontokeskus Ukossa

Retkipaikka (Jotuca oy) on tänään 20.2.2023 aloittanut myymälätoiminnan ja lumikenkien vuokrauksen Kolin luontokeskus Ukossa. Retkeilyneuvontaa Metsähallitus ja Retkipaikka hoitavat yhteistyössä huhtikuun alkuun saakka. Tämän jälkeen Retkipaikka vastaa Ukossa retkeilyneuvonnasta, myymälästä, välinevuokrauksesta, sisä- ja ulko-opastuksista, ohjelmapalveluista, kokous- ja kongressivarauksista, sekä työhyvinvointi- ja virkistysohjelmista.

Nainen ja mies seisovat lumisessa maastossa ja esittelevät lumikenkiä.”Kolin luontokeskus Ukon myymälä panostaa erityisesti kotimaiseen designiin, pohjoiskarjalaiseen käsityötaituruuteen ja luontokirjallisuuteen. Ukosta voit vuokrata lumikenkiä ja lähteä Huippujen kierrokselle. Reitti alkaa heti Ukon takapihalta. Kolin huipuilla on tänä talvena tarjolla yhdistelmälippu, joka oikeuttaa pääsyyn sekä luontokeskus Ukon näyttelyihin, että Kolin suosittuun maisemahissiin”, palvelupäällikkö Markku Janhonen Retkipaikasta kertoo.

Metsähallitus on valinnut Retkipaikan (Jotuca Oy) Kolin luontokeskus Ukon palvelutoiminnan kumppaniksi seuraaviksi viideksi vuodeksi. Retkipaikka on jo yli kahden vuoden ajan vastannut myös Nuuksiossa sijaitsevan Suomen luontokeskus Haltian vastaavista toiminnoista. 

”Odotamme innolla yhteistyötä Retkipaikan kanssa. Suomen luontokeskus Haltiassa yhteistyö on toiminut erinomaisesti. Kuten Nuuksiossa, myös Kolilla Retkipaikka ja Metsähallitus haluavat tehdä vankkaa yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa. Retkipaikan lisäksi Kolin luontokeskus Ukossa toimii kahvila Eväsretket”, virkistyskäytön asiantuntija Satu Naumanen Metsähallituksesta sanoo.

Metsähallitus vastaa jatkossa edelleen Kolin luontokeskus Ukon toiminnallisesta kokonaisuudesta sisältäen muun muassa kiinteistön, luontokasvatuksen ja viestinnän aineistot sekä perusnäyttelyn kehittämisen. Luontokeskuksen vaihtuvista näyttelyistä Metsähallitus huolehtii jatkossakin yhteistyössä Kolin Kulttuuriyhdistyksen kanssa.

Koli on Suomen neljänneksi suosituin kansallispuisto Pallas–Yllästunturin, Urho Kekkosen ja Nuuksion kansallispuistojen jälkeen. Kolin kansallispuistoon tehtiin viime vuonna yli 251 000 käyntiä ja Kolin luontokeskus Ukkoon reilut 90 000 käyntiä.

Lisätietoja

Nainen ja kaksi miesti seisovat lumisessa maastossa ja katsovat hymyillen kameraan.