Luontoon.fi uutiset

Repoveden Lapinsalmen kioskipaikan yrittäjäksi on valittu Anzhela Frekauzan-Takkala

Metsähallitus ja UPM ovat valinneet uuden, yleisessä haussa olleen kioskipaikan vuokralaiseksi ja yrittäjäksi Anzhela Frekauzan-Takkalan. Hänen kioskinsa RepoTassu on toiminut Repoveden kansallispuiston liepeillä jo vuosien ajan. RepoTassu avaa kioskiluukkunsa uudessa sijainnissa ja uudella ilmeellä keväällä.  

Useita eri-ikäisiä retkeilijöitä riippusillalla ja sen edustalla.
 

Anzhela Frekauzan-Takkalalla on takanaan pitkä ura kioski- ja kahvilayrittäjänä Kouvolan alueella. Lapinsalmella kioski on ennättänyt toimia jo vuodesta 2014. Herkulliset leivonnaiset ja lounas pysyvät valikoimissa myös jatkossa, mutta RepoTassun ulkoasu tulee muuttumaan: ”Uusi kioskirakennus tulee olemaan kevyt ja siirrettävä, mutta se on lämpöeristetty ja verhoillaan hirsipaneelilla näyttämään perinteiseltä puurakennukselta.” Lämpöeristyksen ansiosta kioskin aukiolokautta on mahdollista myös pidentää tarpeen mukaan. 

Vuokrattava alue, jonne kioskirakennus on tarkoitus pystyttää, sijaitsee yksityisellä Aarnikotkan metsän suojelualueella. Uusi sijainti on osa Lapinsalmen pysäköintialueen laajennusta ja palveluvarustuksen perusparannusta. Maa-alan vuokraamisesta vastaa UPM. Maankäyttöpäällikkö Jari Dozzo on tyytyväinen, että yleisen haun jälkeen vuokralaiseksi valikoitui tuttu yhteistyökumppani RepoTassu: ”Yhteistyö on sujunut aina hyvin ja asiakkailta kuulemamme palaute on ollut erittäin myönteistä.”  

Virkistyskäytön erityisasiantuntija Sanna-Kaisa Rautio Metsähallituksesta uskoo kokemuksen takaavan RepoTassun menestyksen myös jatkossa: ”Kioski on palvellut kansallispuiston suurta kävijäkuntaa jo vuosikausia. Anzhela tuntee alueen ja se erityispiirteet erinomaisesti ja tietää täsmälleen, mitä kahvilatoiminta juuri tässä sijainnissa vaatii,” hän perustelee.  

Lisätietoja