Luontoon.fi uutiset

Repoveden Lapinsalmelle haetaan vuokralaista ja yrittäjää 

UPM ja Metsähallitus hakevat vuokralaista ja kioski- tai kahvilayrittäjää Repoveden kansallispuiston Lapinsalmen sisäänkäynnille. Vuokrattava maa-alue kuuluu kansallispuiston yhteydessä sijaitsevaan yksityiseen Aarnikotkan metsän suojelualueeseen. Alueelle voi sijoittaa esimerkiksi kioskin tai kahvilan ja pienimuotoisen matkamuistojen myyntipisteen. Paikka sijaitsee vuonna 2022 laajennetun Lapinsalmen pysäköintialueen laidalla, alueen suosituimpien retkeilyreittien lähtöpisteessä. Vuokranantajana toimii UPM, ja suojelualueen hoidosta vastaa Metsähallitus.  

Sillan pääty. Osa ihmisistä on tullut sillalta maalle ja osa on vielä sillalla kävelemässä.

“Parhaiten Lapinsalmelle sopii esimerkiksi yhdestä tai useammasta kontista koostuva, pinta-alaltaan noin 30 m2, siirrettävä, maisemaan sopiva rakennelma. Suuremmat ja kiinteät rakenteet edellyttävät rakennuslupaa, mikä asettaa omat ehtonsa vuokralaisen sitoutumiselle. Kontti tai muu siirrettävä ratkaisu on kevyt, yrittäjälle helpoin ja edullisin ratkaisu aloittaa”, kertoo suunnittelija Jussi Järvinen Metsähallituksesta. “Alueella, hieman toisessa sijainnissa, on toiminut aiemminkin pieni kesäkahvila.” 

Lapinsalmi on Repoveden kansallispuiston tärkein sisääntulo. Sen kautta kansallispuistoon saapuu vuosittain noin 70 000–100 000 kävijää. Vilkkain sesonki ajoittuu koulujen lomakauteen sekä syksyn viikonloppuihin. Repovesi on myös tärkeä lähivirkistysalue kouvolalaisille ja lähikuntien asukkaille. Keväisin ja syksyisin alueella retkeilee paljon erilaisia ryhmiä, kuten koululaisia. “Suuri osa kävijöistä on pääkaupunkiseudulta saapuvia päiväretkeilijöitä ja harrastajia, joten kahvila-, ravintola- tai muun yritystoiminnan kokemuksen ohella myös paikallistuntemuksesta on varmasti hyötyä Lapinsalmella toimittaessa”, toteaa Jussi Järvinen Metsähallituksesta.  

UPM vuokraa rakennuspaikan ympärivuotisesti. Vuokrattava maa-alue on yrittäjän tarpeesta riippuen korkeintaan 400 m2 laajuinen. Se sijaitsee aivan vuonna 2022 laajennetun pysäköintialueen tuntumassa. Kohteessa ei ole vesiliittymää eikä viemäröintiä, vaan käyttöveden voi tuoda paikalle esimerkiksi tankissa. Yrittäjä vastaa myös tarvitsemansa jätehuollon järjestämisestä. Kohteen laidalle vedetään sähkökaapeli. Vuokralainen vastaa sähköliittymän hankkimisesta ja kytkemisestä sekä käyttämästään sähköstä. Toiminnan tulee olla Repoveden kansallispuiston ja Aarnikotkan metsän suojelualueen toimintaa ja tarkoitusta tukevaa sekä kestävän luontomatkailun periaatteiden mukaista. 

Kohteen vuokraamisesta kiinnostuneet voivat tutustua Lapinsalmeen ja rakennuspaikkaan 7.12.2022 tai 15.12.2022 klo 14 ilmoittautumalla vähintään kaksi vuorokautta ennen vierailupäivää osoitteeseen jussi.jarvinen(at)metsa.fi. 

Kiinnostuneita pyydetään jättämään liiketoimintasuunnitelma ja vuokrahakemus jatkoneuvotteluja varten 9.1.2023 klo 12 mennessä sähköisesti: kirjaamo(at)metsa.fi. Tarvittaessa maanvuokrasopimukseen liittyvät kyselyt: jari.dozzo(at)upm.com. 

Lisätietoja