Luontoon.fi uutiset

Repoveden kansallispuiston käyntimäärä tasoittui viime vuoden ennätyslukemista

Repoveden kansallispuistoon tehtiin tammi-heinäkuussa noin 100 000 käyntiä. Repovedellä tehtiin viime vuonna käyntimääräennätys ja aivan samoihin huippulukuihin ei nyt päästy. Käyntimäärä laski 29 prosenttia huippuvuoteen 2020 verrattuna, mutta oli kuitenkin yhä 43 prosenttia suurempi kuin vuonna 2019. 

Viime vuonna Lapinsalmen uusi silta houkutteli puistoon valtavasti retkeilijöitä. Oletus on, että suomalaisilla lomailijoilla on ollut tänä kesänä monipuolisemmat lomailumahdollisuudet kuin kesällä 2020. Oletettavasti myös heinäkuun helle on vähän vähentänyt vaellushaluja.

Nainen ja mies istuvat kodassa lieden äärellä kahvilla.

”Repovedellä on panostettu kävijäviestintään ja erityisesti vastuullisesta retkeilystä kertomiseen. Huolimatta Repoveden suuresta käyntimäärästä, kävijät ovat olleet hyvin tietoisia retkietiketistä ja metsäpalovaroituksista. Lisäsimme kesäkaudelle henkilöstömme läsnäoloa alueella, kaksi nuorta palkattiin maastoon tekemään retkeilyneuvontaa ja alueella tehtiin valvontakäyntejä myös erätarkastajien ja poliisin kanssa. Pääosin kaikki retkeilijät olivat hyvällä asenteella ja mielellä liikkeellä, koirat olivat kiinni ja paikat siisteinä”, erikoissuunnittelija Sanna-Kaisa Rautio Metsähallituksesta kiittelee.

Repoveden kansallispuiston suosituimman sisääntulon Lapinsalmen parkkipaikan laajennustyöt käynnistyvät syksyllä ja laajennus on valmiina ennen ensi kesää.

Lisätietoja