Luontoon.fi uutiset

Repoveden kansallispuisto: ylitysvene kuljettaa kesän ajan Lapinsalmen yli

Metsähallituksen Luontopalvelut ja Kouvolan kaupunki ovat järjestäneet ylitysveneen kuljettamaan retkeilijöitä Lapinsalmen yli, koska Lapinsalmen silta on edelleen käyttökiellossa. 

Ihmisiä kesällä laiturilla. Veneestä nousee retkeilijä laiturille.

Ylitysvene kulkee Lapinsalmen yli 1.6.–31.8.2024 seuraavan aikataulun mukaan:

  • Kesäkuu: lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–18
  • Heinäkuu: joka päivä klo 10–18
  • Elokuu: lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–18

Riippusillan edessä on esteitä, joissa on Läpikulku kielletty ja Työmaa-alue asiattomilta pääsy kielletty -kylttejä.Ylitysveneellä on oma kuljettaja, joka ajaa venettä kapean, voimakkaasti virtaavan, Lapinsalmen yli edestakaisin. Ylitysveneeseen mahtuu kerrallaan 12 henkilöä. Matka kestää muutaman minuutin.

– Tavoitteena on vähentää ruuhkia Ketunlossin vetolautalla ja varmistaa turvallisuus. Tietomme on tullut tapauksia keväältä, että käyttökiellossa olevalla sillalla on kuljettu. Olemme käyneet viemässä sillan porteille lisää esteitä, ettei kukaan pääse ylittämään Lapinsalmea riippusiltaa pitkin. Ketunlossiin puolestaan mahtuu kerralla vain 8–10 henkilöä. Vilkkaana aikana omaa vetolauttavuoroa voi joutua odottamaan pitkäänkin, tuoteomistaja Tero Mustonen Metsähallituksen Luontopalveluista taustoittaa.

Lapinsalmen ylitysvene ja Ketunlossi ovat ainoat vaihtoehdot päästä Lapinsalmen parkkipaikalta syvemmälle kansallispuistoon. Metsähallituksen Luontopalvelut kannustaa retkeilijöitä saapumaan kansallispuistoon Tervajärven tai Saarijärven pysäköintipaikkojen kautta, josta kansallispuiston reiteille pääsee sujuvasti.

Retkeilijä istuu kesällä maassa aurinkolasit päässään ja kuksa kädessään.

Lapinsalmen riippusillan avaamiselle ei vielä tarkkaa ajankohtaa

Tällä hetkellä ei ole vielä tiedossa, koska Lapinsalmen riippusilta saadaan avattua retkeilijöiden käyttöön. Silta suljettiin tammikuun puolivälissä. Selvityksen perusteella kova tuuli saattaa aiheuttaa siltaan vaurioita, eikä silta ollut turvallinen käyttää.

– Kun tarkastimme siltaa suunnittelijoiden kanssa, sillasta löytyi enemmän vahvistettavia kohtia kuin mitä alun perin tiesimme. Siksi varsinaista kunnostusta ei ole päästy vielä aloittamaan. Varsinainen työ pitää myös kilpailuttaa, Mustonen kertoo.

Metsähallituksen Luontopalvelut tiedottaa sillan avaamisesta heti, kun kunnostustyöt etenevät siihen asti, että riippusillan avaaminen on varmaa.

Lisätietoja