Luontoon.fi uutiset

Poliisin ja Metsähallituksen yhteinen Retkiratsia järjestetään Nuuksiossa 15.5.2021

Innostus luonnossa liikkumiseen sai viime vuonna pontta koronaepidemian myötä. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella panostetaan erävalvonnan osaamiseen ja Metsähallituksen kanssa jatketaan yhteistyötä positiivista palautetta saaneessa Retkiratsiassa.

Retkeilijöitä ja kaksi koiraa nuotion ääressä Nuuksion kansallispuistossa. Taustalla syksyistä metsää.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ja Metsähallitus järjestivät lokakuussa 2020 ensimmäisen yhteisen valvontatempauksen Nuuksion kansallispuistossa. Retkiratsian nimellä toteutetussa valvonnassa poliisin eräyhdyshenkilöistä, Metsähallituksen erätarkastajasta ja asiakaspalveluväestä koostunut partio liikkui kansallispuistossa ja muistutti retkeilijöitä hyvistä retkeilytavoista.

− Valvonta koettiin mainioksi yhteistyön muodoksi, ja kun myös retkeilijöiltä saatu palaute oli positiivista, sovimme jo syksyllä yhteistyön jatkamisesta, ylikomisario Aapo Isoaho iloitsee.

Seuraava Retkiratsia järjestetään lauantaina 15.5. Tavoite on sama kuin viime vuonna: jakaa tietoa ja taata kaikille retkeilijöille turvallinen kokemus luonnossa. 

− Syksyn Retkiratsiassa ja poliisin tämän vuoden puolella jo tekemässä erävalvonnassa on huomattu, että pääosa retkeilijöistä tuntee retkietiketin ja luonnossa liikkumiseen liittyvät oikeudet ja velvollisuudet. Roskaamisen, meluamisen ja luvattomien nuotioiden kaltaisia lieveilmiöitäkin kuitenkin esiintyy, ja niitä haluamme läsnäolollamme kitkeä pois, Isoaho jatkaa.

Metsähallitus kiittää poliisia hyvästä yhteistyöstä.

- Yhteistyömme poliisin kanssa on saanut retkeilijöiltä paljon kiitosta. Valvonnalla ja opastamisella saamme huolimattomuudesta tai hölmöilystä johtuvia lieveilmiöitä vähennettyä. Kansallispuistoissa ja muissa retkeilykohteissa tulee perehtyä alueen omiin sääntöihin sekä kunnioittaa niin luontoa kuin kanssaretkeilijöitä, lisää erikoissuunnittelija Joel Heino Metsähallituksesta.

Lisätietoja