Luontoon.fi uutiset

Petkeljärven kansallispuiston retkeilykeskus avautuu vappupäivänä

Petkeljärven kansallispuiston sydämessä sijaitseva retkeilykeskus avaa ovensa 1.5.2022. Retkeilykeskuksen kahvila on toukokuussa avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-18. Leirintäalue avautuu 14.5., jos lumitilanne sallii. Leirintäalueen vastaanotto on avoinna päivittäin kello 15-19. Retkeilykeskuksessa voi majoittua, ruokailla, saunoa tai poiketa kahville. 

Nainen ja koira makoilevat laavulla.

”Retkeilykeskuksen päärakennuksesta löytyy 11 majoitushuonetta, joissa on yhteensä 48 vuodepaikkaa. Huoneissa on kerrossängyt, patjat, peitot ja tyynyt. Vessat, suihkut ja keittiö sijaitsevat käytävällä. Petkeljärven retkeilykeskuksen alueella on 7 sähköistettyä matkailuauto ja -vaunupaikkaa ja reilusti tilaa teltoille. Vessat, suihkut ja retkikeittiö ovat käytettävissä lokakuun loppuun saakka säiden niin salliessa. Lisäksi vuokraamme puistonvartijan majaa”, retkeilykeskuksen yrittäjä Nina Tähti sanoo. 

Petkeljärven kansallispuistossa on kunnostettu palvelurakenteita

”Viime vuonna Petkeljärvellä uusittiin pitkoksia ja Petraniemessä rakennettiin lisää pysäköintipaikkoja asuntoautoille. Tänä vuonna Petkeljärvellä ja Putkelanharjulla korjataan taukopaikkojen rakenteita ja uusitaan maasto-opasteita ja liikennemerkkejä”, suunnittelija Heikki Räsänen Metsähallituksesta kertoo.

Petkeljärven kansallispuiston retkeilyreitit kulkevat vaihtelevassa harjumaastossa ja kauniissa järvimaisemissa. Kansallispuiston suosituin reitti on Kuikan Kierros, joka on 6,5 kilometrin mittainen. Petkeljärven kansallispuistossa on osittain entisöityjä toisen maailmansodan aikaisia taistelurakenteita. Lisäksi Joutenjärven rannalla on jäänteitä sodanaikaisista hevossuojista. 

Petkeljärven kansallispuisto tarjoaa loistavat melontamahdollisuudet. Petkeljärveltä voi meloa Nuorajärven kautta Koitajokea pitkin noin 80 kilometrin matkan Koitereelle, Patvinsuon maisemiin. Petkeljärven kansallispuiston eteläpuolella sijaitsevalle Mutalahdelle on noin 20 kilometrin melontamatka. Petkeljärven retkeilykeskuksesta voi vuokrata fatbikeja, soutuveneitä, kanootteja sekä kajakkeja. Maastopyöräilijöille hyviä reittejä ovat Pogostan kierros ja Taitajan taival. 

Luontoretken suunnittelu kannattaa aloittaa katsomalla taidoilleen ja kunnolleen sopivia kohteita Luontoon.fi ja Retkikartta.fi -verkkopalveluista. Petkeljärven kansallispuiston reitit sopivat hyvin myös aloittelevalle retkeilijälle. 

Lisätietoja

Retkeilykeskuksen aukioloajat

Toukokuu

  • Kahvila auki toukokuussa la-su klo 11-18
  • Leirintäalue auki 14.5., jos lumitilanne sallii. Vastaanotto auki ma-su klo 15-19

Kesäkuu

  • Kahvila-luontotupa ma-su 11-18
  • Respa ma-su 15-20

Heinäkuu

  • Kahvila-luontotupa ma-su klo 11-20
  • Respa ma-su klo 15-21

Elokuu

  • Kahvila-luontotupa ma-su klo 12-17
  • Respa ma-su 15-19

Syys- ja lokakuu

  • Kahvila-luontotupa la-su klo 12-16
  • Respa ma-su 15-19