Luontoon.fi uutiset

Pallastunturin luontokeskus uudistetaan

Suomen vanhin, vuonna 1977 rakennettu Pallastunturin luontokeskus, uudistetaan sekä rakenteiltaan että sisätiloiltaan. Suunnittelutyöt ovat alkaneet vauhdilla ja valmista on vuoden loppuun mennessä.

Kolme retkeilijää tutkii karttaa, joka on kiinnitetty luontokeskuksen ulkoseinälle. Retkeilijöillä on reput selässä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitsevan Pallastunturin luontokeskuksen ja sen lähireittien suosio kasvaa vuosi vuodelta. Luontokeskus on myös suositun Hetta-Pallas-vaellusreitin lähtö- tai päätepiste. Vuonna 2021 Pallastunturin luontokeskukseen tehtiin lähes 60 000 käyntiä, joka on 32 % enemmän kuin edellisvuonna.

Yli 40-vuotias luontokeskus on päässyt huonoon kuntoon. Vaikka luontokeskusta on vuosien saatossa remontoitu, rakennus on tarpeen kunnostaa vastaamaan tulevaisuuden asiakastarpeita ja käyntimääriä. Rakennuksen seinät jäävät paikalleen, mutta luontokeskus uusitaan kokonaan sisäpuolelta.

Luontonäyttelytila, jossa on seinillä tauluja ja vitriineissä on täytettyjä eläimiä.

Luontokeskuksen Metsästä paljakalle -perusnäyttely valmistui vuonna 1992. Nyt on mahdollisuus uudistaa myös se. Näyttelyn suunnitteluun ollaan palkkaamassa kaksi erikoissuunnittelijaa, joita haetaan parhaillaan (metsa.rekrytointi.com). Olisiko tässä elämäsi tilaisuus? Rakennustöiden suunnitellaan alkavan kesällä. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja