Uutiset

Takaisin

Pallas-Yllästunturin kansallipuiston kupeelle Hettaan etsitään kahvila- ja luontopalveluyrittäjää

29.3.2019

Metsähallituksen Lapin luontopalvelut tarjoaa vuokralle Tunturi-Lapin luontokeskuksen kahvila-ravintolan tilat kalustoineen. Yrittäjä vastaa kahvila-ravintolan palveluista. Yrittäjälle tarjotaan myös mahdollisuutta harjoittaa kahvilatoiminnan lisäksi luontomatkailun ohjelmapalvelutoimintaa Tunturi-Lapin luontokeskuksesta Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja Enontekiön ympäristöön tai muuta luontokeskukseen sopivaa toimintaa, kuten luontaistuotteiden tai käsitöiden valmistusta. 

Tunturi-Lapin luontokeskus sijaitsee Enontekiön kirkonkylällä Hetassa. Kuva: Juha Kalaoja.

Mahdollisuus kokeilla siipiään

Tunturi-Lapin luontokeskus on yksi Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta ja se on profiloitunut esittelemään erityisesti tunturiluontoa, paimentolaissaamelaista kulttuuria, enontekiöläisiä merkkihenkilöitä ja pohjoisen historiaa. Enontekiö ja Hetta ovat oikeaa Tunturi-Lappia, jossa voi elää avarien männiköiden, koivikoiden ja tunturien keskellä, talven kuultavassa kaamoksessa ja kesäyön auringossa. 

Jos koet olevasi yrittäjähenkinen ja valmis sitoutumaan vakavasti asiakkaiden palveluun ja olet ehkä myös innostunut luontomatkailun kehittämisestä, niin tässä olisi mahdollisuus kokeilla siipien kantavuutta.

Vuokrattavat tilat käsittävät 53,5 m² salin, jossa on 40 asiakaspaikkaa, 41 m² keittiön ja 10 m² henkilökunnan tilat. Tarvittaessa voidaan vuokrata lisäksi 10 m² toimisto ja 20 m² kylmää varastotilaa. 

Keittiöstä löytyy asianmukainen laitteisto kahvila -ravintolatoimintaan sekä Arabian astiasto ja valikoima keittiön irtaimistoa. Asiakastiloissa on tuolit ja pöydät. Vuokralaisen tulee hankkia omalla kustannuksellaan tarvitsemansa muu irtain käyttöomaisuus, kuten esimerkiksi kassajärjestelmä. 

Vuokrattavat tilat ovat samassa tilassa luontokeskuksen kanssa. Tiloista löytyvät mm. luontokeskuksen pysyvät näyttelyt, galleriatila ja auditorio. Luontokeskuksessa toimii myös elokuvateatteri Kino Hetta. Pihalla on katettu tulentekopaikka sekä kesä- ja talvireittien lähtöpaikka. Luontokeskukselle pääsee myös hiihtäen ja moottorikelkalla. 

Vuokran suuruus on neuvoteltavissa tapauskohtaisesti. Aukioloajat sopimuksen mukaan, mutta pyritään yhteneväisyyteen luontokeskuksen aukioloaikojen ja tapahtumien kanssa. Toiminnan aloitus sopimuksen mukaan.
 
Vuokralainen vastaa vuokrakohteen, keittiölaitteiden ja koneiden sekä muun irtaimiston korjauksista ja huollosta ensimmäisen vuokravuoden jälkeen. Vuokralainen huolehtii myös siivouksesta ja jätehuollosta. Vuokranantaja huolehtii piha-alueen lumitöistä, talotekniikasta, viemäreistä sekä ilmanvaihto- ja jäähdytysjärjestelmän toimivuudesta. 

Vapaamuotoinen hakemus ja yrittäjän ehdottama toimintakonsepti aukioloaikoineen tulee toimittaa asiakaspalvelupäällikkö Timo Kariselle sähköpostilla osoitteeseen: timo.karinen(at)metsa.fi otsikokolla ”kahvilayrittäjä/tunturi-lappi”. Lisätietoja voi kysellä Timolta puhelimitse numerosta 040 648 6380. 
  
Valintaperusteena käytetään yrittäjän toimintakonseptia, ehdotettuja aukioloaikoja ja sopivuutta luontokeskuksen toimintaan ja imagoon. Metsähallitus valitsee toimijan sopivan löytyessä. Metsähallitus pidättää itsellään oikeuden olla hyväksymättä mitään annetuista tarjouksista. 

Lisätiedot