Luontoon.fi uutiset

Pallakselle on kestävöity uusi kesäretkeilyreitti

Pallashotellilta Mäntyrovan autiotuvalle vievä latupohja on kestävöity kesäretkeilykäyttöön. Vajaan neljän kilometrin pituinen reitti on myös pyöräiltävissä. 

Kaksi miestä kävelee kestävöityä reittiä pitkin kesällä.Uusi kesäreitti Mäntyrovan autiotuvalle tarjoaa uusia retkeilymahdollisuuksia. Yhdistämällä uuden reitin pohjoisempana kulkevaan Pallashotellin ja Mäntyrovan autiotuvan yhdistävään kesäretkeilyreittiin syntyy uusi noin 7,5 km pituinen rengasreitti. Pohjoinen reitti on kivikkoinen ja vaativa, mutta uutta reittilinjausta pitkin pyöräily on helppoa.

Pyöräilyä voi jatkaa Mäntyrovan autiotuvalta Torassieppiin. Noin 11 km reittiä ei ole kestävöity, mutta se on maastopyöräilyyn soveltuvaa vaihtelevaa kapeaa polkua ja mönkijäuraa kangasmaastossa. Soiden yli menee kapea puupitkos. Vaativuustaso vaihtelee keskivaativan ja vaativan välillä. Torassiepistä pääsee takaisin Pallakselle autotietä pitkin noin 20 km matkan.

Metsähallitus toteutti kunnostustyöt Torassieppi-Pallas MTB -maaseuturahastohankkeen tuella. Hanketuella on kestävöity Taivaskerolle vievää kesäretkeilyreittiä kesällä 2020.

Lisätietoja 

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hoidossa on kolmasosa Suomen maa- ja vesialueita. Metsähallituksen tarkoitus on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien. 1200 metsähallituslaista eri puolilla Suomea vastaavat alueiden kestävästä käytöstä, hoidosta ja suojelusta - erilaiset tarpeet ja odotukset yhteensovittaen.
Metsähallituksen Luontopalvelut tarjoaa kestävän tavan nauttia Suomen kauneimmasta luonnosta. Suojelemme arvokkainta luontoa ja vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.