Uutiset

Pääkaupunkiseudun johtajat kannustavat turvallisesti lähiluontoon

Ulkoilu on ollut hyvin suosittua poikkeusaikana ja pääsiäisviikonloppuna monet luontokohteet houkuttelevat. Viranomaisten antamat ohjeistukset pätevät niin luonnossa liikkuessa kuin kaupungeissakin ja ohjeiden noudattamiseen kannustetaan ulkoillessa.

Kaupunginjohtajat muistuttavat turvavälien pitämisestä ja kannustavat tutustumaan laajemmin luontokohteisiin. Ulkoilu luo poikkeustilanteessa hyvää vastapainoa, jota suositellaan kaikille.

"Ulkoilu korona-aikaan virkistää mieltä ja kehoa. Nyt tulee olla erityisen varovainen ja muistaa turvavälit", sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

”Noudatetaan ohjeita ja pidetään toisistamme huolta - Nuuksiossa kyllä riittää tilaa turvaväleihin”, muistuttaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

”Ulkoilu on nyt erityisen tärkeää, ihan jo vastapainoksi kaikille poikkeustilanteen tuomille haasteille. Samalla ulkoillessakin on huomioitava muut ja pidettävä etäisyyttä. Kaikkien suosituimpien kohteiden ohella kannattaa valita myös maisemareittien ja luontopolkujen harvinaisempia helmiä. Niitä löytyy Vantaalta ja pääkaupunkiseudulta valtavasti”, toteaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Näin ulkoilet turvallisesti

Kaikille turvallinen ulkoilu tarkoittaa viranomaisohjeiden noudattamista ja hyvää retkeilyetiketin tuntemista. Tämä varmistetaan hyvällä ennakoinnilla: retkelle otetaan mukaan valmiit eväät, muistetaan turvavälit ja huomioidaan hygienia. Pidetään huolta ettemme jätä roskia luontoon ja muistetaan kunnioittaa keväistä ympäristöämme: ulkoilijoita on nyt liikkeellä paljon ja luonnon kulutus on siten kovempaa. 

Pääkaupunkiseutu on hyvä paikka viettää pääsiäistä luontoillen. Lähin yli puolen hehtaarin viheralue on kaikkialla vain noin 300 metrin päässä ja laajempaan luontokohteeseen on vain vartin matka. Suosituimmat luontokohteen ruuhkautuvat helposti, joten kannattaa etsiä uusia luontokohteita ja lähteä retkeilemään esimerkiksi tavallista aikaisemmin aamulla tai myöhemmin illalla. 

Lisätietoja