Luontoon.fi uutiset

Pääkaupunkiseudun kansallispuistoissa ruuhkaa - muista nämä asiat!

Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistoissa on ollut ruuhkainen viikonloppu. Kaunis syyssää ja sienet houkuttelevat retkeilijöitä luontoon. 

Nuuksioon suuntaaville suosittelemme käyttämään julkista liikennettä tai tutkimaan Nuuksion eri lähtöportteja. Retkelle pääsee niin Haltian, Siikajärven, Salmen, Haukkalammen kuin Kattilankin pysäköintialueilta. Kahden jälkimmäisen pysäköintialueen tilanteen näet reaaliaikaisesti Parkkihaukasta (parkkihaukka.fi).

Sipoonkorven pienet pysäköintialueet ruuhkautuvat helposti. Muistutamme, että pysäköinti on sallittu vain luvallisilla pysäköintialueilla, ei teiden varsilla. Kehotamme myös välttämään ruuhkaiselle Kalkkiuunintielle pysäköimistä toistaiseksi. 

Runsaammin pysäköintitilaa (160 autopaikkaa) löytyy uudelta Knutersintien pysäköintialueelta osoitteesta Knutersintie 667, Helsinki.  Muita pysäköintialueita ovat Byabäcken (21 autoa), Bakunkärr (2 pysäköintialuetta, yhteensä 37 autoa) Tasakallio / Flatberget 2 aluetta, (yhteensä 53 autoa, usein ruuhkainen). Pysäköintitilaa on myös Kuusijärven ulkoilualueella (250 autoa), josta Sipoonkorven sillan kautta yhteys Bisajärvelle ja muualle puistoon.

Lisätietoja