Uutiset

Oulangan ja Riisitunturin kansallispuistoissa kohennellaan paikkoja retkeilijöiden iloksi

Riisitunturin ja Oulangan kansallispuistoissa tehdään tulevana kesänä paljon retkeilyrakenteiden kunnostustöitä. Työn alla on erityisesti portaiden uusintaa, polkujen kestävöintiä sekä pitkosten kunnostusta. Näin turvataan retkeilijöiden sujuva ja turvallinen liikkuminen reiteillä sekä maaston kestävyys. Maastotöitä toteutetaan eduskunnan myöntämillä tulevaisuusinvestointivaroilla.

""Riisitunturilla merkittävin uudistus retkeilyrakenteissa tulee olemaan loppukesästä toteutettava ja kauan kaivattu Riisitunturin pysäköintialueen laajennus. Laajennuksen myötä pysäköintialueen vetävyys kasvaa nykyisestä 70 henkilöauton paikasta 200 auton vetävyyteen. Uudistus on tervetullut, sillä Riisitunturin kävijämäärät ovat olleet jatkuvassa kasvussa, ja viime talvena pysäköintialueella nähtiin useamman kerran ruuhkatilanteita.

Riisitunturilla käynnistetään myös Riisin rietas -päiväreitin (11km) kestävöintiprojekti tänä kesänä urakoitsijan kilpailutuksella. Tulevana talvena polulle ajetaan soraa, joka tasoitetaan seuraavana kesänä. Myös reitin pitkososuuksia uusitaan kesällä 2021.

Oulangan kansallispuistossa on aloitettu lumien sulettua useita työmaita. Kohteista retkeilijöille kenties tunnetuin on sekä Karhunkierroksen että Pikku Karhunkierroksen varrella sijaitsevat Jyrävän portaat, joiden kunnostustyöhön kuuluu sekä porrasrakenteiden uusiminen että loppuosan sorastus. Jyrävän könkään lähellä sijaitsevalle Siilastuvan taukokatokselle saadaan myös uusi polttopuusuoja. Portaita uusitaan muiltakin alueilta: sekä Kanjonin kurkkaus -reitin että Konttaisen pohjoispuolen portaita kunnostetaan. Useilta alueilta uusitaan myös pitkoksia.

Lisätietoja:

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.