Uutiset

Takaisin

Örön taideresidenssin ensimmäinen ryhmänäyttely avautuu

3.7.2019

Taidenäyttely Örön saarella 30.6.–31.8.2019

Örön residenssi ÖRES järjestää ensimmäisen ryhmänäyttelynsä Örössä kesällä 2019. Näyttelyyn osallistuu joukko kotimaisia nykytaiteilijoita, jotka ovat työskennelleet Örön residenssissä viime vuosien aikana. Esillä on monipuolinen kattaus niin valokuva- ja installaatiotaidetta kuin video- ja äänitaidettakin.

Lilli Haapalan Seeds of Utopia -teos.

Teokset sijoittuvat saaren moniin tiloihin: tyhjillään oleviin rakennuksiin, bunkkereihin sekä luontoympäristöön. Näyttelyn
teoksista muodostuu saarta kiertävä opastein merkitty kävelyreitti.

Näyttelyn taiteilijat ovat Liina Aalto-Setälä, Lilli Haapala, Kristian Jalava, Elina Juopperi, Nuutti Koskinen, Teemu Lehmusruusu, Ulla Leppävuori, Pasi Rauhala, Lisa Roberts & Pagan, Nestori Syrjälä sekä Saara Tamminen ja Aku Leinikki.

Örön residenssi ÖRES on kansainvälinen, taiteilijoille ja tutkijoille suunnattu residenssiohjelma. Taiteilijavetoinen residenssi aloitti toimintansa syksyllä 2015, jonka jälkeen ympärivuotisesti toimineessa residenssiohjelmassa on työskennellyt yhteensä noin 70 taiteilijaa ja tutkijaa.

Örö on Kemiönsaaren kunnassa Hiittisten lounaispuolella sijaitseva linnakesaari, joka 2015 siirtyi Puolustusvoimilta Metsähallitukselle osaksi Saaristomeren kansallispuistoa.Residenssi toimii Örössä ns. kuuden tuuman kasarmialueen entisessä upseeritalossa. Näyttelyä ovat tukeneet Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet ja Kemiönsaaren kunta.

Lisätietoja: