Luontoon.fi uutiset

Nuotiopiiriä, maljoja luonnossa ja yhteisiä vaellusreittejä – Haltian Retkilauantaissa kohdataan toisia retkeilijöitä

Heinäkuun Retkilauantaina 6.7.2024 Haltiassa treffataan metsässä. Haltiassa kohdataan muita retkeilystä innostuneita, suunnitellaan yhteisiä reissuja ja nautiskellaan saunasta ja tarjoiluista. Päivä on tilaisuus tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja vaihtaa kokemuksia.  

Kaksi henkilöä seisoo vierekkäin korkean kallion päällä katsomassa laskevaa aurinkoa.
 

Luonnossa tapaaminen tarjoaa ainutlaatuisen ja rennon ympäristön tutustua uusiin ihmisiin. Yhteiset ulkoiluaktiviteetit, kuten marjastus, vaellukset tai retkeily, tarjoavat loistavia mahdollisuuksia jakaa kokemuksia ja oppia tuntemaan toisia paremmin. Metsän siimeksessä, esimerkiksi marjoja poimiessa, keskustelu soljuu ja tarjoaa mahdollisuuden oppia toisilta uusia vinkkejä ja taitoja luonnossa liikkumiseen. 

Suomen luontokeskus Haltian Retkilauantai 6.7. tarjoaa mahdollisuuden uusiin kohtaamisiin. 

"Luontoharrastajia tai retkeilystä kiinnostuneita on paljon, ja useat heistä varmasti kaipaisivat seuraa ja vinkkejä harrastukseensa. Tämän takia halusimme nostaa heinäkuun teemaksi mahdollisuuden kokemusten jakamiseen ja uusien tuttavuuksien syntymiseen", sanoo Haltian johtaja Harri Karjalainen

Haltian Elämyskota tarjoaa Retkilauantaina tilaisuuden tutustua samanhenkisiin ihmisiin, suunnitella yhdessä tulevia reissuja ja vaihtaa kokemuksia. Kodalta voi hankkia erityisesti tulella valmistettavaa kahvia ja tutustua kattavaan valikoimaan Suomen maastokarttoja.  

Kohtaamiskodan tutustumisvinkkien lisäksi Retkilauantaihin mahtuu monenlaista ohjelmaa. Saunomisen lisäksi on mahdollisuus nauttia nuotiobrunssista, maistella viinejä metsässä tai mocktaileja Haltia Lake Lodgessa. Suomen luontokeskus Haltian näyttelyihin on maksuton sisäänpääsy klo 16–18 välillä.  

Osa Nuuksio 30-vuotisjuhlintaa 

Nuuksion kansallispuisto täyttää 30 vuotta tänä vuonna. Kuukausittaiset Haltian Retkilauantait vaihtuvine teemoineen sekä lukuisat muut alueen tapahtumat ovat osa synttärivuoden juhlintaa. Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella sijaitseva kansallispuisto on Suomen kolmanneksi suosituin kansallispuisto ja ainutlaatuinen luontoaarre Uudellamaalla. 

Lisätietoja