Luontoon.fi uutiset

Nuori saimaannorppa hukkui kalaverkkoon Pihlajavedellä Savonlinnassa

Kalastaja ilmoitti Metsähallitukselle kalaverkkoon jääneestä saimaannorpasta maanantaina 9.1.2023. Verkkoon hukkunut urosnorppa painoi 29 kilogrammaa ja oli noin 90 senttimetriä pitkä. Kyseessä on viime talvena syntynyt kuutti. Kuollut norppa toimitetaan Ruokavirastoon ruumiinavaukseen. Metsähallitus kiittää kalastajaa asianmukaisen ilmoituksen tekemisestä.

Saimaannorppa jäällä.

Norppa jäi kuhaverkkoon, joka oli noin 12 metrin syvyydessä, sen solmuväli oli 50 millimetriä, langan paksuus 0,17 millimetriä, korkeus kolme metriä ja pituus 60 metriä.

Kuolleista ja vahingoittuneista norpista tulee ilmoittaa Metsähallitukselle

Kuolleista ja vahingoittuneista saimaannorpista pyydetään ilmoittamaan viipymättä Metsähallitukselle puhelimitse numeroon 0206 39 5000. Mikäli kuollut norppa löytyy vedestä, täytyy varmistaa, etteivät aallot vie sitä mennessään.  

Lisätietoja

Metsähallitus on valtion liikelaitos, joka käyttää, hoitaa ja suojelee valtion maa- ja vesialueita vastuullisesti ja kestävästi. Meillä työskentelee noin 1 200 asiantuntijaa ympäri Suomen. Tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvia raaka-aineita, lisäämme uusiutuvaa energian mahdollisuuksia ja mahdollistamme luonnosta nauttimisen retkeillen, mökkeillen, metsästäen ja kalastaen. Toimimme yhtäaikaisesti ja pitkäjänteisesti sekä luontokadon että ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Työssämme varmistamme, että kaikilla - myös tulevilla sukupolvilla - on mahdollisuus nauttia luonnosta ja sen luomasta arvosta.