Uutiset

Takaisin

Napapiirin retkeilyalueen käyntimäärä jälleen ennätykseen

1.2.2019

Napapiirin retkeilyalue Rovaniemellä on entistä tärkeämpi matkailulle ja paikallisille, ja se näkyy jatkuvasti kasvavina käyntimäärinä. Vuonna 2018 Napapiirin retkeilyalueelle tehtiin ennätykselliset 92 600 käyntiä eli 7200 käyntiä edellisvuotta enemmän. 

Metsähallituksen hoitama Napapiirin retkeilyalue Rovaniemen kaupungin kyljessä on muodostunut vuosien varrella paikallisten luonto-olohuoneeksi ja matkailuyrityksille tärkeäksi kansainvälisten asiakkaiden vientikohteeksi. Lyhyet ja helppokulkuiset reitit ja mukavat taukopaikat hienossa etelälappilaisessa luonnossa sekä sijainti Rovaniemen kaupungin lähellä ovat syy alueen suureen suosioon.

Hengähtämään nuotiolle pääsee vain muutaman sadan metrin kävelyllä tai sitten voi suunnata kauemmas reiteille. Retkeilyalue on suosittu muun muassa perheiden keskuudessa, sillä Könkäänsaaren ja Vikakönkään tulipaikoille pääsee lastenvaunujenkin kanssa, ja retkeilyperinteen oppimisen voi aloittaa vaikkapa jo vauvana. 

Rakenteiden kunnostusta jatketaan

Metsähallitus on parantanut kahden viimeisimmän vuoden aikana Napapiirin retkeilyalueen palveluvarustuksia. Viime kesänä keskityttiin suositun Könkäänsaaren esteettömän reitin kunnostamiseen, ja rakenteiden kunnostuksia jatketaan. Ensi kesänä vuorossa ovat muun muassa Kielosaaren ja Könkäänsaaren välisen sillan kunnostus sekä Kielosaaren ja Karhukummun välisen reitin parannus. 

 
Lisätietoja