Luontoon.fi uutiset

Metsähallitus SuomiAreenassa 12.-16.7.2021

Kesällä keskustellaan luonnosta sekä luonnonvaroista ja niiden oikeudenmukaisesta käytöstä, kun Metsähallitus yhdessä MTV:n kanssa tuo yhteisöllisyyden, digitaalisuuden ja luonnon Helsinkiin ja Poriin SuomiAreenassa! Luvassa on kiinnostavia keskusteluja, mielenkiintoisia vieraita ja osallistavia tapahtumia. 

Suuri tiilivuorinen vanha osin maan alla oleva rakennus.

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Tapahtumapaikkoina ovat Helsinki ja Pori. Tapahtuma järjestetään hybridimallilla ja ohjelmaa voi seurata myös verkossa.

Metsähallitus on vuoden 2021 SuomiAreenan pääyhteistyökumppani. Hybriditapahtumana järjestettävän SuomiAreenan teemoina ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

”Metsähallitukselta odotetaan yhä parempaa valtion maihin ja vesiin liittyvien tarpeiden yhteensovittamista sekä entistä aktiivisempaa kehittämistyötä sidosryhmäverkoston kanssa. Haluamme vastata näihin odotuksiin ja vahvistaa yhteistyötä kuunnellen ja keskustellen”, toteaa Metsähallituksen pääjohtaja Juha S. Niemelä.

”Avoin yhteiskunnallinen keskustelu, moniäänisyys ja vuorovaikutus ovat myös Metsähallituksen strategian ytimessä”, Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi korostaa.

Avajaiskonsertti ja ohjelma

SuomiAreenan avajaisia vietetään maanantaina 12.7.2021. Metsähallitus järjestää neljä yhteiskunnallisesti merkittävää keskustelua, joissa teemoina ovat vastuullisuus, ilmasto, luonnon monimuotoisuus, hyvinvointi, biotalous ja yhteistyö. Porissa voit tavata meitä – koronatilanteen sallimissa rajoissa – torstaina 15.7.2021, jolloin Porin kauppatorilla vietetään päivää yllätyslavan merkeissä. 

  • Ma 12.7. klo 13-13.45 Avaa luonto – digiloikka luontokokemukseen
  • Ke 14.7. klo 11-11.45 Luonnollista vai vastuullista?
  • Ke 14.7. klo 13-13.45 Kenelle luonnonvarat kuuluvat ja ketkä niistä päättävät?
  • To 15.7. klo 14-14.45 Puurakentamisesta vihreän talouden veturi

Keskustelujen juontajina ja keskustelijoina ovat muun muassa toimittaja Riku Rantala, ympäristöministeri Krista Mikkonen, artistit Janna ja Maarit Hurmerinta, luontovalokuvaaja ja somevaikuttaja Konsta Punkka sekä toimittaja ja kirjailija Pekka Juntti. Keskustelut striimataan mtv.fi-palvelussa.

Keskustelujen lisäksi Metsähallitus kutsuu porilaiset viettämään yllätysten päivää Porin kauppatorille torstaina 15.7. klo 11 alkaen. Tapahtuman juontaa kansallispuistokummi Saimi Hoyer.

Lisätietoja