Luontoon.fi uutiset

Metsähallitus kutsuu yritykset ja yhteisöt ideoimaan Ärjänsaaren leirimajan tulevaisuutta

Metsähallitus selvittää, miten Ärjänsaaren vanhaa leirimajaa voisi tulevaisuudessa hyödyntää. Leirimajan tulevaisuutta pohditaan kahdessa työpajassa, jotka on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja muille organisaatioille. Selvityksen pohjalta päätetään, ryhdytäänkö rakennusta kunnostamaan. 

Metsähallituksen Luontopalvelut on viime vuosina kehittänyt Oulujärvellä sijaitsevan Ärjänsaaren palveluja. Nyt suunnittelupöydällä on Ärjän leirimajan tulevaisuus. 

Puurakenteinen talo metsän reunassa.


Leiritoimintaa Ärjän leirimajalla on ollut viimeksi 1990-luvulla. Rakennuksen käyttöönotto edellyttäisi perusteellista kunnostamista ja mm. wc- ja pesutilojen rakentamista. Metsähallitus selvittää nyt leirimajan potentiaalisia käyttötarkoituksia ja toimijoita. 

"Leirimajalla on aiemmin järjestetty leirikouluja ja se halutaan jatkossakin pitää yritysten ja yhteisöjen käytössä. Yritysten ohella mahdollisia käyttäjiä voisivat olla esimerkiksi koulut, hyvinvointialan toimijat sekä taide- ja kulttuuriala", kehityspäällikkö Veikko Virkkunen Metsähallituksen Luontopalveluista kuvailee. 

Ärjän leirimajan tulevaisuudesta ja käyttömahdollisuuksista järjestetään työpaja tiistaina 26.4.2022. Työpajoja on kaksi samalla sisällöllä, klo 9-10.30 ja klo 17-18.30. Mukaan ovat tervetulleita yritykset, yhdistykset ja muut organisaatiot, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan alueella ja ideoimaan leirimajan tulevaisuutta. Ärjän leirimajan tulevaisuuden suunnittelu ja työpajat tehdään yhteistyössä Lapin yliopiston palvelumuotoilun opiskelijoiden kanssa. 

Ideointityöpajassa kartoitetaan sidosryhmien ajatuksia leirimajan käyttömahdollisuuksista. Työpajan tuloksia hyödynnetään leirimajan ja Ärjänsaaren palveluiden kehittämisessä. Metsähallitus päättää myöhemmin mahdollisesta leirimajan kunnostamisesta. 

Työpaja järjestetään etäyhteyksillä Teamsin välityksellä. Teams-linkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla. Ilmoittautumiset 22.4.2022 mennessä sähköisellä lomakkeella (lyyti.fi).

Lisätietoja