Luontoon.fi uutiset

Metsähallitus ja kirjailija Ninka Reittu aloittivat ainutlaatuisen yhteistyön: valmisteilla vastuulliseen retkeilyyn innostava lasten satukirja

Liperiläinen kuvataiteilija, lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä Ninka Reittu kirjoittaa ja kuvittaa parhaillaan retkietikettisatuja lapsille. Satujen tarkoituksena on innostaa lapsia luontoon ja samalla kertoa, miten luonnossa liikutaan luontoa ja toisia retkeilijöitä kunnioittaen. Metsähallituksen Luontopalvelut haluaa satukirjalla huolehtia tulevien sukupolvien kasvattamisesta luontoa kunnioittavaan retkeilyyn.

Pieni lapsi kävelee lumisessa maastossa aikuisten välissä. Lapsi pitää aikuisia käsistä kiinni.

Ninka Reitun suosittuihin teoksiin lukeutuvat mm. Ystäväni Pulla Vehnänen, Sinä olet superrakas ja Messi ja Mysteeri -kirjat. Hän on kuvittanut myös muiden tekstejä, mm. Hannele Lampelan Prinsessa Pikkiriikki -kirjoja ja Kreetta Onkelin tekstejä. Reitun kirjoja on myyty 12 maahan mm. Ruotsiin, Saksaan, Ranskaan, Tanskaan, Tsekkeihin ja Koreaan.

Retkietikettisatu haluaa tavoittaa 3–6-vuotiaat retkeilijän alut

Kansallispuistojen käyntimäärät ovat nousseet jo vuosia: viime vuonna kansallispuistoihin tehtiin ennätykselliset yli neljä miljoonaa käyntiä. Retkietiketti on luonnossa liikkujan apu luonnon arvostamiseen. Etiketit on tehty helpottamaan elämää niin arjessa kuin juhlassa. Tärkeitä perusasioita ovat luonnon kunnioittaminen, liikkuminen, leiriytyminen, tulenteko ja roskaton retkeily - kun näitä koskevat säännöt ovat hallussa, olet valmis retkelle.

Nyt alkava yhteistyö Ninka Reitun kanssa on ainutlaatuinen ja saduilla halutaan puhutella täysin uutta ikäryhmää.

”Retkietiketistä kerrotaan laajalti Metsähallituksen eri viestintäkanavissa. Eri-ikäisille luonnossa liikkujille viesti puetaan kullekin sopivaan asuun. Nyt saamme luontokeskusten käyttöön pienille 3–6-vuotiaille lapsille suunnattuja satuja. Parhaimmillaan sadut herättävät kiinnostuksen ja rakkauden luontoon, joka kantaa aikuisuuteen saakka”, viestintäpäällikkö Tiina Hakkarainen Metsähallituksesta toivoo.

Retkietikettisatu valmistuu ensi vuoden alkupuolella. Satukirja tulee olemaan luettavissa Metsähallituksen luontokeskuksissa, ja sadut tulevat kaikkien saataville myös verkkoon. Sadut tullaan kääntämään myös ruotsiksi. 

Lisätietoja