Luontoon.fi uutiset

Metsähallitus etsii kahvilayrittäjää Ahmatuvalle Syötteen kansallispuistoon

Metsähallitus hakee vuokralaista Syötteen kansallispuistossa sijaitsevaan Ahmatuvan erämaakahvilaan. Ahmatuvan kahvilasta on vuosien saatossa muodostunut jo suorastaan ilmiö. Monelle alueen retkeilijälle on kevään kohokohta taivaltaa joko hiihtäen tai fatbikella munkkikahville erämaakahvilaan. Viime vuosina kahvila on palvellut retkeilijöitä kevätsesongilla, mutta niin Metsähallitus, kuin monet asiakkaatkin toivovat aukioloaikojen laajentamista. 

Vuokrattavien tilojen pinta-ala on 40 m², joka muodostuu seuraavista tiloista; kanttiinikeittiö 15m² ja asiakastila autiotuvassa 25m². Ahmatuvalle kuljetaan moottorikelkalla, 8 km suuntaansa. Kahvilatoiminnan järjestämiseksi Ahmatuvalla saa vuokralainen ja hänen henkilökuntansa luvan käyttää moottorikelkkaa kansallispuiston alueella Metsähallituksen osoittamalla huoltouralla.

Vuokralainen on velvollinen hoitamaan hyvin vuokrakohteen. Vuokralaisen tehtäviin kuuluu päivittäiset ylläpitotyöt (siisteys tuvissa ja pihapiirissä) erillisen ohjeen mukaisesti.

Vuokra- aika alkaa sopimuksen mukaan helmikuussa 2022.

Sopimus on toistaiseksi voimassa, irtisanomisaika 6 kk.

Yrittäjä käyttää liiterissä olevia puita ja täydentää käyttämänsä puumäärän omalla kustannuksellaan.

Vuokralainen huolehtii omalla kustannuksellaan toiminnassaan syntyvän jätteen käsittelyn Pudasjärven kaupungin jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Vuokralaisen on toiminnassaan edistettävä ympäristöystävällistä toimintatapaa ja vuokralainen sitoutuu muun muassa lajittelemaan jätteet Metsähallituksen ohjeiden mukaan sekä käyttämään toiminnassaan ympäristöystävällisiä tuotteita. Vuokralainen noudattaa Metsähallituksen ympäristö- ja laatujärjestelmän periaatteita ja sitoutuu kouluttamaan henkilökuntansa niiden tuntemiseen ja noudattamiseen.

Ahmatuvan minimiaukioloajat:

Ahmatupa on avoinna talvikaudella vähintään seuraavat ajat (klo 10-15):

Vko 7: lauantai ja sunnuntai, vko 8, 9 ja 10: joka päivä, vko 11, 12 ja 13: lauantai ja sunnuntai, pääsiäissesonki, joulusesonki.
Aukioloaikoja voidaan sovittaa sääolosuhteiden mukaan.

Haku päättyy 28.1.22. Hakemukset toimitetaan irja.leppanen@metsa.fi
Laita hakemuksen mukaan vapaamuotoinen toiminta- ja kehityssuunnitelma max A4 pituinen.
Kiinnostuneille hakijoille järjestetään katselmus Ahmatuvalla keskiviikkona 26.1.

Lisätietoja:

  • Irja Leppänen puh. 040 687 6625 tai Annu Tuohiluoto puh. 040 7728410