Luontoon.fi uutiset

Metsähallituksen Luontoon.fi-tilillä Instagramissa ylittyi 100 000 seuraajan raja - Upeat luontokuvat kiehtovat seuraajia

Instagramin Luontoon.fi-tilillä meni viime viikonloppuna rikki 100 000 seuraajan raja. Metsähallituksen Luontopalvelujen työ ja hoitamat kohteet näkyvät myös monessa muussa sosiaalisen median kanavassa. Esimerkiksi Suomen kansallispuistot Facebookissa seuraajia on lähes 50 000 ja Twitterissä seuraajia on yli 10 000. Lisäksi kansallispuistoilla on omat Facebook-sivunsa, suosituin niistä on Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sivu, jolla on yli 26 000 seuraajaa.

”Olemme aktiivisia sosiaalisessa mediassa, sillä siellä on helppoa käydä keskustelua seuraajiemme kanssa. Arvostamme sosiaalisen median kautta saatua palautetta ja retkeilijöiden jakamia valokuvia ja retkikokemuksia. Saamme sosiaalisen median kautta tietoa myös retkikohteiden ruuhkista ja pystymme tavoittamaan retkeilijät nopeasti, jos haluamme kertoa vaikkapa metsäpalovaroituksista”, kertoo viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist Metsähallituksesta. 

Seuraajien mukaan Instagram-tilillämme parasta ovat ihanat luontokuvat ja kuvaajat ja Lappi-kaipuun lievitys. Lisäksi seuraajia kiinnostavat retkeilyvinkit, lajit ja luonto. 

”On ilahduttavaa, että seuraajamme eri kanavissa ovat hyvin kiinnostuneita myös luonnon monimuotoisuudesta ja toiminnasta sen hyväksi. Julkaisemme Instagramissa ajankohtaisia luontokuvia eri puolilta Suomea, jaamme uudelleen meihin tägättyjä kuvia ja julkaisemme yleishyödyllistä videomateriaalia retkeilystä ja retkietiketistä. Tarinaosiossa kerrotaan ajankohtaisista asioista ja Metsähallituksen tekemästä työstä. Aitojen tuokiokuvien kautta pääsee kurkistamaan vaikkapa luontovalvojan työpäivään. Instagramin kautta tavoitamme nuorempia ikäluokkia kuin muissa somekanavissamme”, viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist sanoo. 

Instagramin Luontoon.fi-tili on perustettu 7.11.2014. Englanninkielisiä asiakkaita palvelemme Finnishparks-tilillä, jolla on yli 35 000 seuraajaa. 

Myös näistä kannattaa tykätä ja seurata:

Luminen metsä kuvattu ylhäältä päin. Pienellä metsäaukiolla makaa ihminen.