Luontoon.fi uutiset

Luontoillat jatkuvat kahden vuoden tauon jälkeen Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskuksissa

Suosittuja luontoiltoja päästään vihdoin järjestämään kahden vuoden tauon jälkeen Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa, Pallastunturin luontokeskuksessa ja Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa. Luontoillat alkavat viikolla 7 ja jatkuvat viikolle 17 asti. 

Suuressa salissa on alhaalla esiintymistila ja ylöspäin kohoava katsomo.
 

Kevään luontoiltojen aiheet käsittelevät monipuolisesti luontoa. Viikolla 7 perehdytään Suomen luonnon uhanalaisemman naalin kohtaloon. Lisäksi kuullaan alueen lajistonseurannasta ja huippusuositun Pallas-Yllästunturin kansallispuiston retkeilynäkymistä.  

Kevään mittaan aiheina on mm. Suomen luonnonmetsien kohtalo, lähiavaruuden luonnonilmiöt (revontulet), miten ilmastonmuutos vaikuttaa lintulajeihin, millaista on meille tutun oravan elämä ja mitä löytyy Finnmarkista. Kuullaanpa myös kiehtovia tarinoita siitä millaista sutinaa ja suhmurointia luonnossa tapahtuukaan. Aiheita lähestytään niin toimittajien, tutkijoiden, kirjailijoiden, valokuvaajien, biologien, astrofyysikkojen kuin Metsähallituksen oman väen näkökulmasta. 

Luontoiltojen pääsymaksu on 5 € henkilö. Alle 16-vuotiaat pääsevät kaikkiin luontoiltoihin maksutta. 

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan luontoiltoihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa pidettäviin luontoiltoihin tulee ilmoittautua ennakkoon edellisenä päivänä klo 16 mennessä. Koronan vuoksi osallistujamääriä on rajoitettu ja tilaisuuksissa tulee käyttää kasvomaskia. 

Luontoillat järjestetään 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.