Uutiset

Lundui.fi avuksi saamenkielten opetukseen

Hei kallisarvoinen saamen kieltä eteenpäin siirtävä opettaja! Tuntuuko sinusta joskus siltä, että olisi mukava saada lisää saamenkielistä materiaalia opetukseen? Oletko ajatellut, että voisit hyödyntää jotain nettisivua opetuksessa? Saamenkielisten oma retkeilysivusto lundui.fi voi olla vastaus näihin kysymyksiin. Lundui.fi-sivustoa voi käyttää monella tavalla hyödyksi opetuksessa.

Lundui.fi-sivustoa voi käyttää monella tavalla hyödyksi opetuksessa. Kuva: Kirsi Ukkonen.

Lundui.fi-sivustolla on omat osiot koltan-, inarin- ja pohjoissaamenkielillä. Sivuston pohjalta voit luoda monenlaisia tehtäviä. Sitä voi hyödyntää esimerkiksi antamalla oppilaille käännöstehtävän tai esitelmän teon sivustolta löytyvien materiaalin pohjalta. Mikäli mahdollista, niin valitkaa vaikka yhdessä oppilaiden kanssa jokin sivustolla esitelty retkikohde ja tehkää yhdessä mukava tutkimusmatka valitsemaanne kohteeseen.

Millaisena näet tai koet Lundui.fi sivut? Anna meille palautetta ja kehittämisehdotuksia lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirsi.ukkonen@metsa.fi. Palautetta antaneiden kesken arvomme kolme luontoaiheista tuotepakettia. Olemme pyytäneet palautetta sekä Sámi meahcit ja Luondu- facebook sivulla että sähköpostilla, ja arvontaan osallistuvat niitten kautta tulleet palautteet. Arvonta suoritetaan 18.5. Kirjoita sähköpostin aihekenttään tunniste “Kehittämisehdotus ja arvonta”.  

Lundui.fi-sivuston palaute- ja kehittämisehdotuskysely on osa markkinointiviestinnän työssäoppijan harjoittelujakson tehtäviä. 

Palautetta ja kehittämisehdotuksia pyydämme osoitteeseen

  • Kirsi Ukkonen, kirsi.ukkonen@metsä.fi