Uutiset

Takaisin

Linnanvirta kutsuu kainuulaiseen puistojuhlaan - erityisesti lapsille suunnattu ohjelmatarjonta on komeampi kuin koskaan

12.8.2019


Linnanvirran puistojuhla valtaa Kajaanin rauniolinnan ympäristön jo viidettä kertaa. Elokuun viikonloppuna 16.-18.8. on luvassa tuttuun tapaan kulttuuria, paikallishistoriaa ja lähiluontoa kumartavaa ohjelmaa koko perheelle. Tänä vuonna erityisesti lauantainen Lasten Linnavirta on muhevampi kuin koskaan.

Keisarin vierailu ja Linnansillan katuliidutusta. Kuva: Sini Salmirinne / Metsähallitus.

Eniten tapahtumia lauantaina on leikkipuiston ympäristössä, Kynskin sillan molemmin puolin. Lauantaipäivässä voi muun muassa askarrella karnevaalinaamioita tai mielikuvituskavereita hukkamateriaaleista. Kyynäspäänniemessä maalataan ikkunanäkymiä piimällä. Koko perheiden päivää ovat vauhdittamassa myös lorut, keppihevoset, geokätköt sekä Linnasaaren seikkailurata.

Keisari Aleksanteri I vierailusta Kajaaniin tulee kuluneeksi tänä vuonna 200 vuotta. Juhlavuoden päätapahtumaa vietetään Linnanvirran yhteydessä. Tämän vuoden keisari, kajaanilaislähtöinen näyttelijä Satu Tuuli Karhu, saapuu Kainuun prikaatin venekyydillä Linnanvirralle. Tervehdysten jälkeen keisari avaa siltatanssit ja osallistuu Linnansillan katuliidutuksen.

Kainuun prikaati ja Kainuun rajavartiosto ovat mukana Linnanvirrassa muutenkin kuin keisarin kyytimiehinä. Rajan ja prikaatin järeään kalustonäyttelyyn voi tutustua lauantaina Raatihuoneentorilla ja Rantapuistossa pääsee seuraamaan palveluskoiranäytöksiä.

Kaikkien aistien puistojuhla on tehty paikallisesta osaamisesta

Lasten Linnavirta on koko perheen tapahtuma. Kuva: Sini Salmirinne.Linnanvirran kuvataidetarjonta avaa jälleen muun muassa Teppanan viljamakasiinin ovet. Tänä vuonna sinne tuo taidettaan sotkamolaislähtöinen Anni Arffman, jonka uusimmat teokset ovat syntyneet röntgenkuvien ja kirurgin veitsen avulla. Kajaanilaisvalokuvaaja Pekka Agarthin kokoelmista koottu valokuvanäyttely kohoaa Lussituvalle. Agarthin kuviin on taltioitu kajaanilaista kaupunkielämää jo vuosikymmenten ajan.

Puistojuhlan musiikkitarjonta on perinteiseen tapaan laaja. Jo perjantaina voi nauttia Linnapihan kansanmusiikista Kyynäksen metsän ambient-konserttiin. Linnanvirran kylkeen viime vuonna kotiutunut Barokki Soi järjestää konsertteja läpi viikonlopun Raatihuoneella ja Taidemuseolla.

Linnanvirran suuressa puistokonsertissa lauantai-illan tähtinä loistavat Kainuun kuninkaalliset: Hanna Hirvonen, Johanna Piipponen ja Pekka Mikkola. Tangokuninkaallisia säestää Kajaani Small Band. Illan lämmittelee vauhdikkaalla setillään Kajaanin Puhallinorkesteri.

Ja tänäkin vuonna järjestetään myös Linnanvirta Food Festival, kajaanilaisten ravintolayrittäjien ikioma ruokafestari. Tarjolla on edullisia, erityisesti tapahtumaa varten kehitettyjä maisteluannoksia. Food Festivalin alue on auki perjantai-illasta lauantai-iltaan.

Innokkaimmat festarivieraat voivat perjantaina iltapalan jälkeen nukahtaa Kyynäpäänniemen honkien huminaan. Kyynäspuiston poukamaan nousee 16.8. puistohotelli. Hapekkaita unia ryydittämään voi käydä hakemassa uusia luontomielikuvia Linnapihan kainuulaisesta luontoillasta.

Nämä maistiaisina ohjelmasta, jota on tekemässä yli 50 yhteisöä ja satoja kaupunkilaisia.

Lue lisää: