Uutiset

Takaisin

Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalla juhannusrauhaa ja jumalanpalvelus

13.6.2019

Korteniemen perinnetilalla vietetään juhannusta 22.-23.6.2019 kello 11-17. Jumalanpalvelus juhlistaa keskikesää 23.6. kello 13 alkaen. Juhannusaattona perinnetila on suljettu.

Korteniemi. Kuva: Tiina Hakkarainen.

Korteniemen juhannus huokuu rauhaa ja keskikesän kauneutta. Tupa kaunistetaan lehvin ja kukkasin, tuli palaa hellan pesässä - aika ikään kuin pysähtyy. Juhannuksena Korteniemessä on aikaa ja tilaa rauhoittumiselle ja vaikka lampaiden rapsutukselle.

Tilan emäntä Outileena Uotila toivoo paljon vieraita ja lupaa kertoa tilan menneisyydestä, juhannusperinteistä ja voipa jonkun runonkin lausua. ”Kuuntelen mielelläni myös vieraiden tarinoita ja juhannusmuistoja, samalla kun sidon vihtoja. Juu, minä sidon vihtoja, mutta yhtenä juhannuksena sain vierailijalta oivan selityksen vihtoihin ja vastoihin: samalla koivunlehvistä sidotulla kapineella voi itseään vihtoa ja kaveria eli vastapuolta vastoa”, emäntä kertoilee.

Sunnuntaina 23.6. kello 13 kajautetaan yhteinen suvivirsi ja hiljennytään sanan kuuloon, kun Tammelan kirkkoherra Juha Koivulahti toimittaa juhannussunnuntain jumalanpalveluksen. Poutasäällä olemme taivasalla, sateen sattuessa makasiinissa.

Tuvassa on jumalanpalveluksen jälkeen kahvila. Vekkilän tilan emäntä kattaa juhannuksen kahvipöydän lähi- ja luomuleivonnaisin Korteniemen tupaan. Tervetulleita ovat niin jumalanpalvelusvieraat kuin metsänkävijät. Kahvilassa voi maksaa käteisellä ja kortilla.

Lisätietoja