Luontoon.fi uutiset

Liesjärven kansallispuiston metsässä hiljennytään jumalanpalvelukseen 17.7.2022

Liesjärven kansallispuistossa sijaitsevan Korteniemen perinnetilan läheisellä harjulla pääsee jumalanpalvelukseen sunnuntaina 17.7.2022 klo 13. Metsähallituksen Luontopalvelut järjestää tilaisuuden yhteistyössä Tammelan seurakunnan kanssa. 

Kesäinen maisema, jossa riukuaita, pelto ja vanha puinen rakennus. Rakennuksen edustalla on ihmisiä.

Tilaisuuteen kokoontuminen on Korteniemen perinnetilan pihassa. Jumalanpalvelus toteutetaan Korteniemen kotiharjulla, jonne on tilalta kävelymatkaa noin 300 m. Sateen sattuessa tilaisuus pidetään Korteniemen perinnetilan makasiinissa. Liikuntarajoitteiset voivat ajaa autolla lähes perille saakka, lyhyt loppumatka on polulla kävelyä. Metsäkirkossa on myös penkkejä.

Anne Koivula Tammelan seurakunnasta toimii jumalanpalveluksessa pappina. Musiikista vastaavat Artturi Pura, Eemil Tikka ja Samuli Ruohonen. Nuoret muusikot ovat Tammelan seurakunnan messuyhtyeen jäseniä.

Seija Saarinen hoitaa kirkkokahvien tarjoilun. Kahvit tarjotaan jumalanpalvelukseen osallistuville harjulla tai sateen sattuessa Korteniemen perinnetilan makasiinissa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa metsäkirkkoon! Voit jäädä tilaisuuden jälkeen seurustelemaan muiden osallistujien kanssa tai tutustua perinnetilaan. Tervehdi lampaita, käy kävelemässä Liesjärven kansallispuiston reiteillä tai pulahda Liesjärven virkistävään veteen. Korteniemen perinnetila on normaalisti avoinna myös muille vierailijoille klo 11–17.

Perinnetilan tarkoituksena on kulttuurimaiseman, vanhan rakennuskannan ja kulttuurista riippuvaisten lajien suojelu sekä vanhan perinnetiedon ylläpitäminen.

Korteniemen perinnetila sijaitsee Liesjärven kansallispuistossa. Osoite: Korteniementie 270, 31350 Tammela.

Lisätietoja